in Evenimentul Zilei, Jolly Joker

Codul de bare al Crăciunului

Cândva, demult, trăiam în peşteră şi instinctele îmi erau vii ca focul. Când am simţit prada trecând la trei aruncături de suliţă, eu, omul liber al epocii de piatră, am apucat toporul de silex şi i-am luat urma. De-atunci au trecut ani mulţi, am traversat pustiuri şi mări mi s-au deschis în cale, până ce am intrat în primul oraş.

Profetul îşi agită braţele în intersecţie, dar cine să-l asculte? În stânga şi-n dreapta văd războinici scrutând parbrizele sub vizierele lăsate. Încotro mergem? Când cel din spate claxonează, tresar şi strâng mânerul spadei de cavaler. Claxonez şi eu, apoi galopăm toţi în sunet de goarne, cu 2 kilometri pe oră, spre mirajul Noului Ierusalim. Îl vom cuceri de-ar fi să ne sfâşiem în faţa coşului cu „orice produs = 5 RON”.  Vom lupta până la ultimul cod de bare să ne întoarcem acasă încărcaţi de cât mai multă pradă.

Ne strecurăm la umbra zidurilor de sticlă şi ieşim din bezna Evului Mediu direct sub luminile unei Renaşteri intrate în comă. Pânzele au iscălitura artistului sub guler, peste tot sunt stive de unicate în serie şi opere de artă cu manual de folosinţă.

Priviţi-mă! Sunt căpitanul unui cărucior de supermarket, cutreier mall-urile ca să deschid noi rute comerciale prin propria-mi singurătate. În urechi aud chemarea necunoscutului învelit în ţiplă şi a aventurii cu certificat de garanţie. Azi am descoperit America pe eticheta unui pantof fabricat în Taiwan, mâine, dacă mă ajută Dumnezeu, voi traversa strâmtoarea din dreptul casei de marcat.

Am ajuns un agent secret infiltrat în propria viaţă. La serviciu mă ascund în spatele unui zâmbet supus şi competent, însă aici, la hipermarket, apar în adevărata-mi strălucire, trecând trufaş în revistă liniile de primăvară-vară. Puteţi să-mi smulgeţi şi unghiile, nu voi recunoaşte nimic şi oricum pantofii made in Taiwan sunt cu un număr mai mici. I-am luat doar pentru că se poartă.

Şi evoluez, evoluez, din ce în ce mai cocoşat de produse în drumul spre progres, şi noi tehnologii răsar în drumul meu, „Hai la electrocasnice, ne trebuie un LCD şi-n baie!”, sunt omul liber al epocii moderne, cu instinctele vii ca focul, simţind spiritul adevărat al Crăciunului de la trei raioane distanţă.

Uneori aş vrea să mă întorc, dar nu se mai poate, aici se merge într-un singur sens, intri pe undeva, ieşi pe altundeva, ţinând în palmă un bon de un metru. E paşaportul spre ziua de mâine şi CV-ul pentru cea de azi, între care se cască nişte ore de fericire închiriată. Probez hainele, mă scald în parfumurile de-abia ieşite pe piaţă şi privesc extaziat la imaginea vie a noului televizor …

… pentru ca peste numai câteva ore să sărbătoresc naşterea cuiva care toată viaţa n-a avut decât un singur lucru, o cămaşă din pânză de sac.

Crăciun fericit vă doresc.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

101 Comments

  1. Superb articol.Iar finalul cred ca ar trebui sa ne dea foarte mult de gandit…Adevarata sarbatoare a Craciunului a ramas undeva foarte departe de timpurile noastre.

  2. A.G.,de ce crezi tu ca toata lumea da navala in hypermarketuri pe 23 si 24 decembrie?Adica in ultimele 2 zile?Crezi,oare,ca nu se duc mai devreme de frica ca or sa manince tot ce cumpara pina la Craciun?…..Craciun fericit si tie !!!

  3. remarcabil exercitiu stilistic… problema e ca scrieti npentru cei din kapitala… in Galati, de exemplu, sunt multi oameni care nu fac asta. Adica ajung in supermarket, cumpara decoratiuni de Craciun, dulciuri ptr brad, dar nu se imping, nu se sfasie. E un ritual impus de ratiuni financiare. Nu sunt destul de bogati sa se repeada asupra buticurilor din colt, unde vor plati cu 30% mai mult decat in orice hiper/super-market. Isi numara banutii, pregatesc vinul, isi inventariaza prietenii. Merg cu lacrimile-n gat in aspiratoarele de bani. Parintii lor au stat pana ieri la cozi pentru statiunile de odihna. Nu toti sunt taximetristi. Nu toate sunt coafeze, consiliere, ministrese, jurnaliste, patroane, cucoane… la noi, in orasul asta mare si trist, mai intalnesti macaragite, educatoare, vopsitoare la fund dublu. Dar ce mai conteaza. Kapitala minte, sclipeste, tasteaza, mistifica. Pe-acolo trec banii si zgomotul, banii trimisi in mii de batiste, munciti cu adevarat, pe care-i fura si-i traficheaza multinationalele, lanturile de comersanti, mass-media.
    In rest, e interesant ce-ati scris.

  4. Si totusi esti un norocos. Ti-a fost dat darul de-a putea spune in cuvinte frumoase ceea ce simti.
    iar ceilalti sa te citeasca cu incantare sau, dupa caz, enervare. Le starnesti totusi o reactie. Poate ar trebui sa
    te gandesti si la asta si sa-I fii recunoscator. Un Craciun fericit iti doresc !

  5. …” totul depinde de cum traim… daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare . Daca va fi sa inseli , insala-ti stomacul . Daca va fi sa plangi , plange de bucurie….daca va fi sa doresti sa fii fericit , doreste-ti in fiecare zi…”
    pn
    Pana descopera romanul ” downshifting ul” o sa vedem tot de astea dar nu cred ca peste tot…doar la orasul de mitici :) la sate a ramas “traditia”…( sper)
    J.

  6. Sunteti demn ! tot respectul pentru iscusinta cu care manuiti condeiul !!!
    Felicitari sincere ! reusiti mereu sa surprindeti prin placutul mod in care va cristalizati ideile !
    Penitza de aur la palarie ! :)))

  7. mi-am facut adresa personala gratuit. viata mea s-a schimbat mult in bine de atunci. am recomandat-o si tuturor prietenilor si acestia mi-au fost recunoscatori.
    multumesc din suflet becali.com. u da’ shit!

  8. S-au tras optimile Champions League:
    Celtic – Barcelona
    Lyon – Man United
    Schalke – Porto
    Livepool – Inter
    Roma – Real
    Arsenal – Milan
    Olympiacos – Chelsea
    Fenerbahce – Sevilla

    —–

    AG, scuze de off-topic.

  9. S-a tras şi Cupa UEFA:

    16-imi:
    Aberdeen – Bayern
    AEK Atena – Getafe
    Bolton – Atl. Madrid
    Zenit – Villarreal
    Galatasaray – Leverkusen
    Anderlecht – Bordeaux
    Brann – Everton
    Zurich – Hamburg
    Rangers – Panathinaikos
    PSV – Helsingborg
    Slavia Praga – Tottenham
    Rosenborg – Fiorentina
    Sporting – Basel
    Bremen – Braga
    Benfica – Nurnberg
    O. Marseille – Spartak Moskva

    Optimi:
    Anderlecht/Bordeaux – Aberdeen/Bayern
    Rangers/Panathinaikos – Bremen/Braga
    Bolton/Atl. Madrid – Sporting/Basel
    Galatasaray/Leverkusen – Hamburg/Zurich
    AEK Atena/Getafe – Benfica/Nurnberg
    Rosenborg/Fiorentina – Brann/Everton
    Slavia Praga/Tottenham – PSV/Helsingborg
    OM/Spartak Moskva – Zenit/Villarreal

  10. cel mai patrunzator lucru citit in utlima vreme.
    bun, musteste de talent.
    uluitor.
    pe bune.
    criminal de bun.
    as fi mandru sa cumosc un asemenea om.

  11. Nu pot sa vorbesc in numele lui AG,imi spun doar parerea,si parerea mea coincide cu a celor care il lauda aici.Dar cred ca a-l lauda doar,fara a adauga absolut nici o referire la ceea ce a scris e la fel cu ceea ce fac unii acum cu Mungiu,ii spun”esti genial”,dar uita sa aminteasca ce le-a placut in film.Eu cred ca asta nu il poate ajuta pe AG in nici un fel,nici macar sa progreseze ba,mai mult,il si jigneste.A-i spune permanent,obsedant,dupa absolut fiecare articol “esti foarte tare”,fara a comenta articolul in sine,e un fel de pupat in fund,de-a dreptul gretos pentru mine.Si acum sa zic si o vorba,una singura,despre articol,ca altfel ma contrazic singur :) Mi-a placut mult ultima fraza si m-a facut sa ma gandesc si la cat de mult inseamna Craciunul chiar pentru preotii care umbla zilele astea din usa in usa – din ce motiv? – ca sa stranga bani.E cineva pe aici care poate crede ca banii aceia ajung la saracii cu doar o camasa pe ei?

  12. Salut. Felicitari pentru scriere. Feed-back- foarte multe metafore foarte bune : ultimul cod de bare, capitanul unui cos de supermarket, stramtoarea din dreptul casei de marcat, paaportul pentru ziua de maine si CV-ul pentru cea de azi
    si finalul bineinteles , foarte bine aleasa antiteza . Felicitari !

    Sarbatori Fericite si Linistite Tuturor !

  13. Intreb, nu dau cu parul: cine-i de vina pentru decadere?
    Pentru uciderea spiritului si cultivarea intunericului? Hei, vreau si o concluzie la acest expozeu!
    Indraznesc sa ma expun, propunand una dintre cauze: o crima colectiva savarsita in ziua de Craciun!

  14. Intr-un fel e bine ca “marcam” Craciunul si prin cumparaturi. Punem bani de-o parte si ii cheltuim de Craciun Nu suntem toti habotnici. Nu sunt dintre cei care exceleaza in cumparaturi. Am atat cat sa fiu multumit … de viata de zi cu zi. Nu tanjesc dupa nimic. Nu am si nu am avut pasaport. Concediu nu mai am… de nu stiu cand…Traiesc banal si ma multumeste asta…

  15. Buna seara tuturor.

    Adrian, articolul tau se potriveste perfect cu ceea ce se intampla in supermarket-uri si hipermarket-uri de sarbatori. Este adevarat ca se pierde din vedere adevaratul sens al Craciunului (si nu numai!). Pentru 90% din populatie “Craciun=bautura+mancare+cadouri – luate la repezeala-)
    Alex_S,

    te salut cu respect!

    P.S. Adrian, ai gasit cartea?

  16. Sohil…. “Indraznesc sa ma expun, propunand una dintre cauze: o crima colectiva savarsita in ziua de Craciun!”

    Aici sunt total de acord cu tine!

  17. Sad but true! Asta-i viata?!? (sau mai bine zis…”viata noastra unde e?)
    Superba antiteza de inceput, cu transformarea/evolutia de la om al cavernelor la… victoria mareata din supermarket.
    Am citit articolul tau de trei ori la rand si apoi l-am transmis prietenilor…
    Cum poti scrie asa fain? Ce-ai mancat cand erai mic?
    E pt. a nu stiu’cata oara cand raman “mut” dupa ce-ti citesc articolelele… pt. ca urmeaza ceva momende de reflectie.
    De ce nu strangi articolele “de succes” intr-o carte sau de ce nu inerci sa scrii/publici o carte (gen: nuvele pe o anumita tema)?
    Cre’ ca nu-ti plac laudele in exces, asa ca iti urez “Sarbatori fericite” si sper ca succesul pe cale-l ai (vezi premiile Ioan Chirila) sa nu-ti afecteze “obiceiurile” si sa ramai la fel.

  18. Felicitari A.G….uimesti ,asa cum ne’ai obisnuit…articolul tau…si cateva comentarii mi’au amintit de colindele horror ale Adei Milea….Si infipta in mancare/E mai grasa…mai frumoasa… da:)

  19. Ma simt vinovata pt ca imi propun de vreo 3 ani sa organizez o masa pt cei care nu au acoperis…
    O spun doar de fiecare data cand e Craciunul….dar faptele se lasa asteptate..
    Facand bilantul pe anul asta,e unul din lucrurile care ma dezamagesc in ceea ce ma priveste…
    Nu am chef sa spun nici nu conteaza la anul mai bine…asta mi-o tot spun de 3 ani.
    In schimb vreau ca la anul pe vremea asta sa pot fi multumita de mine insami.
    Am sa-mi notez pe calendarul anului viitor(pe care am sa-l agat la vedere): NU UITA CE-TI DORESTI DE CRACIUN!!!

    AG

    Articolele tale nu sunt prea sanatoase pt mine.Ma fac sa reflectez la capacitate maxima.

  20. Unu:gramezile de bani cheltuiti cu si fara rost in aceasta perioada sint dovada ca marketing-ul isi face treaba cu virf si indesat.Doi:aglomeratiile umane din magazine si traficul infernal(cu toate “colateralele” cunoscute, lucrari, locuri de parcare s.a.m.d.) sint dovada ca viatza in capitala isi cere tainul.Trei:Acest articol si reactiile care l-au urmat sint dovada ca din fericire mai sunt oameni neinglobatzi in “marea turma”.Intrebarea e : vom reusi sa rezistam si in viitor? Va doresc un craciun fericit si linistit, oameni buni.

  21. Kuminekatu
    E posibil sa fie doar in orasele mari asa, e posibil sa fie urmarea concentrarii de bani. Intrebarea este: daca Galatiul ar fi la fel de bogat ca Bucuresti, nu s-ar comporta la fel galatenii ca bucurestenii?

  22. AG

    Aha, te-am prins! :)

    Craciun Fericit inca o data si tie si domnei Elena si An Nou cu sanatate si fericire!

    Banuiesc ca unul dintre articole e de fapt o scrisoare pentru Mosul… :D

    P.S. Au incercat sa vanda fericire in hipermarketuri, dar nu au reusit inca sa-i puna cod de bare… ;)

  23. Interesanta defilare de figuri de stil! De altfel fara un ambalaj interesant, mesajul anticonsumist se cam pravaleste-n platitudine, tinind cont de faptul ca se tot repeta si te astepti sa se repete in apropierea craciunului, pastelui etc. Totusi, te-ai urnit cam greu, “aperitivul” ala cu epoca de piatra nu e deloc asezonat(pe de o parte pt ca omul preistoric era exact opusul personajului consumerist pe care-l portretizezi si pe de alta parte pt ca indiferent cit de vii ti-ar fi fost instinctele de vinator paleolitic, degeaba mai puneai mina pe TOPORUL de silex daca prada era la hat, tocmai la 3 aruncaturi de SULITA! Daca nu cumva “prada” era o creatura care se deplasa ca melcu’ gestul de a pune mina pe topor evoca mai degraba un “anticonsumism” prost disimulat.) Pe urma sfirsitul, care e f. bun, e usor “ciupit” de o nota usor infantila. Cum adica Isus a vut toata viata doar o “camasa din pinza de sac”?! Pe linga faptul mai mult decit evident ca a avut mai multe camasi, mantii, incaltari etc, cum iti inchipui ca acele camasi se faceau din “pinza de sac”? Adica Isus si-a tras un sac gaurit pe cap, camasile se faceau din aceeasi pinza ca sacii sau pur si simplu, ti-a scapat pasarica si-ai descris si tu camasa aia imprumutind ochiu’, trendu si cuvintu’ de la Zina Dumitrescu?

  24. Codrus

    Nu am privit lucrurile astfel,dar sunt de acord cu tine.
    Vad ca sti mai multe.Cate camasi a avut Isus de fapt??
    Si din ce panza se faceau camasile pe vremea aia??
    In ceea ce priveste incaltamintea,cate perechi a avut?

  25. Aşadar, până la urmă, e o relatie matematică simplă: cu cât ai mai mulţi bani, cu atât eşti mai departe de omul cu o singură cămaşă [ar putea fi chiar “omu’ care tunde iarba”, cum îmi suflă iubita mea, din dreapta]. Iar excepţiile confirmă regula. Şi eu şi Margo îţi urăm sărbători cât mai fericite, alături de cei pe care-i simţi aproape.

  26. @ Adrian Georgescu – 7:42 am

    iertare, criptic si eliptic răspuns. Nu l-am inţeles, dar asta nu mă opreşte să-ţi doresc iarăşi un Crăciun profund, adiK împărtaşit cu toţi cei care te iubesc. Nouă ne place cum scrii şi lumea e mai suportabilă şi mai încărcată de sens de când ai inceput să [ne] comunici.

  27. @socio
    Daca ma gindesc bine, s-ar putea sa fi exagerat, e vperfect plauzibil ca, in 33 de ani, Isus sa fi purtat o singura camasa si sa fi mers tot timpul descult. Am uitat ca totul se petrecea in epoca preconsumista, epoca in care, imperativul rulajului nesatios al marfurilor nu impieta ca astazi, asupra calitatii lor. Prin urmare, atunci se confectionau, din pinza ramasa de la saci evident(pt ca sacul era artefactul textil cel mai cautat in Iudeea), camasi care rezistau intre 33 si 146 de ani(bineinteles, daca nu le spalai mai des de 3 ori pe an in apa Iordanului si nu le tineai la inmuiat intr-o solutie de 1/3 lesie si 2/3 sapunarita.

  28. Codrus
    Surprinzator pentru un tip inteligent si cultivat, dar pari un dobitoc. Probabil ca singurul mod in care ai putea sa-mi schimbi impresia ar fi sa nu mai postezi. Multumesc anticipat si sarbatori fericite.

  29. Kuminekatu
    Ca sa vezi ce mic e blogu’. Unde stai in Galati, ca eu şăd în Ţig II. Şi dacă deranjăm ne retragem într-un separeu :D

  30. Mda… Draga Pepeman, era mai placut daK erai o pepegirl, dar nici un prieten surazator nu-i de lepadat, mai ales ca oamenii de calitate s-au imputinat ingrijorator de repede. Asa ca: de ce sa afumam un separeu [da, am si viciul asta] in loc sa ne-afumam pe teren familiar [in bucataria mea, de ex.]. Da-mi o adresa mess, pe mail-ul meu [kuminekatu@yahoo.com]. Iar in privinta lui Codrus, nu fi si tu asa categoric. Poate omul nu-i chiar asa de ingramadit cum pare, are doar ghinionul sa strabata acum vreo perioada mai neguroasa. :))

  31. Codrus

    Nu stiu de ce o discutie daca a fost sau nu panza de sac.
    Se cunosc prea putine lucruri despre Isus,se presupune ca purta un kethoneth cu un serpar.
    Kethoneth arata intr-adevar ca un sac.Si se presupune ca se imbraca astfel pt ca lucrase inainte la fel ca si tatal sau in constructii.
    Se mai spune ca el ii critica pe cei care incercau sa atraga atentia asupra lor cu imbracamintea.
    Deci daca eu sustin ca era imbracat intr-o panza de sac facuta din matase scumpa,ma poti contrazice ?
    Dar mai bine nu o face,ca nu-mi place sa contrazic pe nimeni decat atunci cand sunt sigura ca am dreptate.
    Iar in cazul asta nu stiu daca cineva poate sa sustina suta la suta ca are dreptate.

  32. Kumine
    Nu sunt categoric decat cu oamenii categorici. Categoric, iti voi trimite add de mess. Abia astept bucataria. :D
    De altfel, tot in bucatarie petrec acum clipe de neuitat, la confectionarea unui cocos in vin dupa reteta frantuzeasca si cu pauze scurte dar dese dupa reteta irlandeza. Asta apropo de vicii(?)

  33. Pastorel te-ar fi invidiat, mai ales pentru “pauzele irlandeze” ;) . Eu am un cabernet limpede, amar de tare, absolut natural si netratat si-o tuica din aceeasi “baza”, trasa de doua ori [face “margele” in pahar]. Eu stau f. aproape de tine, dar sa vrb. cu iubita, sa văz ce toane are ea, pentru dup-amiaza asta.

  34. pentru AG:

    !… bun, o filiala a cititorilor profesionisti, ar fi intr-adevar o institutie credibilă. Pînă o constituim, treci pe la noi, prin Galati. Punem la bataie rafinamente culinare si Muzică. Nu-i aşa, pepeman?

  35. Uite, iubita mea [nu a ta] îmi şopteşte că poate-ţi vin mâine naşii, îm pelerinaj la cocoşu-mbălsămat. Că de-aia găteşti aşa concentrat, de n-ai cum să ne răspunzi in timp real.

  36. Salut! Adanc articolul! Felicitari! Iti urez multa sanatate, sa te ajute Dumnezeu mereu si un an nou cu multe bucurii si realizari. Craciun fericit,
    Cu brad minunat
    Sa ai zambet cald
    De om implinit!

    Pe drum sunt copii,
    E vremea colindelor.
    La usa canta-le-vor
    Voiosi si zglobii.

    Glascioarele dau veste:
    Mantuitor avem,
    Nascut la Betleem,
    Ascultati ce poveste!

    Mama Lui: Maria.
    Tatal, Domnul Sfantul,
    Pamantul salvandu-l
    Prin Fiul, Mesia.

    De la stana, pastori
    Degraba alearga
    Pe vant, pe zapada
    Spre Mantuitor.

    Din Rasarit, magii
    La iesle se-nchina
    Adusera smirna
    Tamaie si aur.

    De ingeri si stea
    Fura condusi spre iesle
    Ramas-a o poveste
    S-o afli dumneata.

    Prin ea, de rele uita,
    Sa ierti si sa iubesti,
    Pe Domnul sa-L primesti
    Cu bucurie multa.

  37. @pepeman
    eu inteleg ca tii post in toate cele da’ nu-i musai sa-ti posteasca si activitatea cerebrala. Asa ca baga-ti degetele-n priza si trimite, dragutzule, un impuls catre neuronul ala bleg. Ordona-i sa-ti desclesteze falcile ca ti-a ramas replica aia inepta proptita-n omusor. Pai de unde stii mai omu’ lu’ pepe ca sint inteligent si cultivat, daca-ti par dobitoc. Vezi ca ti se-mblendaresc impresiile in scafirlie precum artificiile. Vedenii n-ai, n-auzi cumva si voci?
    @ Kuminecatu
    Oi fi eu “ingramadit” sau scufundat in neguri, fratzicule, da’ macar nu vad bizdiganii “eliptico-criptice” intr-o formula ultrabanala a lui AG.

  38. @Nico
    Isus a fost dulgher. In mod categoric sacii se faceau dintr-o tesatura mai vulgara decit cea folosita pt imbracaminte. Nu asta-i chestia, eu inteleg ca-i o licenta poietica, dar “camasa de pinza de sac” suna stupid, suna ca-ntr-o descriere facuta de Catalin Botezatu vestimentatiei lui Irinel Columbeanu.
    @Nasty
    Ce te hlizesti, maestre, puteai si tu sa ma faci “dobitoc”. Sau nu mai nimeresti tastele?

  39. @ codrus

    ma scuzi ca “m-am hlizit”. nu stiam ca trebuie sa-ti cer voie, “maestre”. observ ca tu te legi intotdeauna de inteligenta celor care se iau de tine. pacat, mai ales ca nu-i cunosti. tu crezi ca daca ne spui ca avem “doar un neuron” sau ca suntem “cercopiteci” inseamna neaparat ca esti tu destept sau ce? tu crezi ca esti interesant doar pt ca vorbesti ca un tocilar virgin de clasa a 10a?
    pari inteligent. pacat ca ai mania asta sa ne terorizezi. asa cum ti-am mai spus, suferi de obsesia asta “cine nu e cu mine e impotriva mea” (poate de data asta intelegi ce vreau sa spun ca data trecuta ai dat-o rau cu bata in balta cand ti-am zis asta). cred ca postezi atat de rar pentru ca stai si frunzaresti dictionarele in cautarea de noi cuvinte complicate. mai iesi si tu din casa. ai vreun viciu? fumezi? bei? stii sa joci biliard?

    sarbatori fericite si toate cele bune!

    PS: incearca sa nu-mi raspunzi. nu de alta dar iar te faci da cacao ;)

    PS 2: daca e sa-mi raspunzi, iti spun de pe acum ca pe mine ma doare in cot daca imi spui ca am umor de silex sau ca sunt prolix. nici sa jignesti nu stii. du-te pe un stadion sa mai inveti :)

  40. Alex_S, multumesc pentru urari, dar ma indoiesc ca o sa fiu vesela… am aflat ca mi-a murit catelusa…. The news casts a dark shadow over the celebration…

  41. Kallista

    Imi pare rau sa aud vestea rea. Nu e usor, si eu am aflat, prin telefon, despre cum s-au dus cainii de acasa. Te legi de ei ca de un om…

  42. Lista de subscripţie
    Subsemnatul pepeman, donez din inima unicul neuron din creier numitului Codrus, spre binele public. Astept reacţie.

  43. @nasty
    Esti putin defazat, prietene, mai citeste si tu posturile inainte sa comentezi aiurea! Auzi, “cine nu-i cu mine e impotriva mea”, va “terorizez”, ma leg de “inteligenta” celor care se iau de mine( care inteligenta, aia care care fata ditamai invectivu’ fara s-o violeze nimeni?). Eu vad ca voi aveti o problema, va roade nostalgia unanimitatii si nu suportati ca printre zecile de elogii la adresa lui AG, se strecoara o juma’ de critica. Eu n-am jignit pe nimeni iar daca vrei sa te hlizesti in fata epitetului “dobitoc” ca-n fata unui scheci cu Beny Hill, esti liber s-o faci. Eu, doar ti-am atras atentia ca nu trebuia sa-l astepti pe omuletu lu’ pepe ca sa te amuze, puteai sa ma faci chiar tu “dobitoc”, dupa care sa te prapadesti de ris.
    Nu postez atit de des pt ca intru rar si pt ca nu cred ca blogul asta e messenger.
    N-as putea sa te fac prolix. Iti aduc aminte ca prolix m-a facut doc pe mine.
    Eu te-am ironizat, nu te-am jignit.
    Sarbatori fericite!
    @pepeman
    Stai putin sa vad daca functioneaza neuronu’….Ha,Ha,Ha!….ba nu,…. Ho,Ho,Ho!…da, merge, mersi mult!

  44. Codrus

    Camasa din panza de sac din punctul meu de vedere e chiar foarte bine folosita.
    Saracia camasii din panza de sac,contrasteaza enorm cu charisma personajului,dar in cazul asta nu-i reduce din sclipire ci o accentueaza.
    Cred ca si-a atins scopul.Se foloseste si in germana si olandeza atunci cand vrei sa accentuezi “frumusetea” unei anumite persoane.
    Sarbatori fericite!!

  45. @codrus and co.

    Nu are rost sa va certati… am informatii ca pe camasa lui Iisus din panza de sac erau gravate cuvintele “Dolce Gabanna”…

  46. @ codrus
    asa cum spuneam, ti se pare ca cine nu e cu tine e impotriva ta. nu poti accepta o critica fara sa incepi sa te isterizezi. pacat…

    toate cele bune si sarbatori fericite!

  47. @ codrus
    cred ca iti place aici pe bogul lui AG pt ca in sfarsit te baga si pe tine cineva in seama. e probabil singurul loc unde te simti bine pentru ca nimeni nu te cunoaste.
    n-o sa ma mai obosesc sa-ti raspund pt ca oricum nu pricepi mesajul pe vreau sa ti-l transmit (asta in ciuda, hai sa-i spunem inteligentei tale). din nefericire pt tine ori te-ai certat cu logica ori nu te-ai intalnit niciodata cu ea.

    toate cele bune si sarbatori fericite!