in Gazeta Sporturilor, Rubricand

Televiziunea de sport

Doi-trei oameni în studio şi-o ceartă prin telefon: acelaşi rahat în fiecare zi.

Îi vedem zilnic, în aceeaşi formulă minimal revoluţionară – Realizatorul şi Invitatul -, aşezaţi la pupitrul de comandă, ca la bordul navei Enterprise. Între ei curg, pe o plasmă, secvenţe decupate din Nimicul cosmic: o fază dintr-un meci de fotbal, câţiva fotbalişti urcând într-un autocar, un tip care declară ceva, apoi secvenţele reîncep, în aceeaşi ordine, ca un disc pe care sare acul. Cu un ton grav şi părintesc, de parcă tocmai ne împărtăşeşte reţeta secretă a castraveţilor muraţi, Realizatorul, acest Jean Luc Picard aflat pe Pământ, ne anunţă subiectul zilei.

Campionatul Mondial de atletism de la Berlin? Turneul de tenis de la Cincinnati? Nu, în general e vorba despre o vorbă, spusă de către Omul-de-Fotbal-1. Se reia respectiva cugetare stupidă, se răsuceşte pe toate părţile, e pusă invers înregistrarea, sunt comentate sensurile ei inexistente.

Atenţie, însă! Bravii exploratori au mai descoperit o formă de inteligenţă în Univers. “Îl avem la telefon pe Omul-de-Fotbal-2, care doreşte să-i dea o replică Omului-de-Fotbal-1″, anunţă agitat Realizatorul. La început, cele două organisme îşi vorbesc cu “dumneavoastră”, dar în câteva minute, ajung să se cunoască atât de bine şi să se familiarizeze fiecare cu habitatul celuilalt, încât se ajunge la o discuţie despre misterul venirii lor pe lume.

În acele momente, ceea ce astăzi, în secolul al XXI-lea, numim “televiziune de sport” atinge apogeul. Practic, nu mai avem nici “televiziune”, nici “sport”, doar două voci care se ironizează şi se înjură la telefon, în timp ce pe ecran curg aceleaşi secvenţe înregistrate. Cât timp durează ciocnirea acestor forme de necivilizaţie, exploratorii noştri lasă privirile în pământ, lăsându-se scăldaţi de fluidul purificator al dejecţiilor, intervenind doar atunci când şuvoiul ameninţă să se subţieze, mai punând o întrebare vicleană, mai aţâţând un pic spiritele. După circa 40 de minute, când nu se mai poate face nimic pentru stimularea secreţiilor celor doi combatanţi, le mulţumesc acestora pentru intervenţie, privesc în cameră, spun ceva de genul “Ne cerem scuze, dar acesta este nivelul fotbalului românesc”, apoi anunţă publicitate.

Misiune îndeplinită! Altă galaxie a fost civilizată de temerarii noştri exploratori. Timp de o zi, un “Best of” cu cele mai ascuţite injurii, prezentat drept “un savuros schimb de cuvinte”, va constitui ştirea zilei. O altă călătorie în timp e gata să înceapă, astăzi poate vom reuşi să atingem străfundurile comunei primitive şi baremul de audienţă. Engage!

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

182 Comments

  1. Da. Si d-aia ma bucur ca nu prind gsp, digisport si alte cele. Sunt printre cei foarte fericiti ca au scapat de fotbalul romanesc. UCL la TVR1, Europa League la Protv, un derby doua la Antena, e mai mult decat suficient. Bravo UPC! N-am nevoie de GSP!

  2. bravo adrian mi-a placut descrierea la televiziunile ce carton care invita la emisiune dak nu telefonic toate rahaturile de oameni [gen jiji fekkali ,turcu. mm stoica borcea, condescu ,terzian etc]. Vorbesc intruna despre o stire banala si o intorc pe toate fetele numai ca sa aiba loc publicitatea sa-si scoata salariile.bravo adrian iute si piperat vreau sa scrii ,imi place

  3. Eu nu stiam de chestia cu best-ofurile (acum m-am uitat in program, ca sa verific, si vad ca e trecuta des acolo). La GoSsiP TV (copyright T. Cassio) ma uit doar la fotbal. Asa ca, acum cateva saptamani, cand am ajuns pe postul respectiv si am vazut o chestie numita “best of Gigi Becali”, am ramas uimit. I-am si zis unui amic: aveam impresia ca traiesc intr-un articol-parodie-fantezie scris de Adrian Georgescu.

    Intre timp vad ca a sosit si articolul :) Din pacate, nu e fantezie.

  4. buna seara!
    trist si adevarat. sau trist de adevarat. “ascunderea” ligii 1 are,cred,si niste parti bune.de exemplu ca ne-a scutit de comentariul lui buzarin si de moderatorii ivanovici si stiucan.daca ar fi cooptat-o si pe ioana cosma ar fi fost aproape bine.dar nu le putem avea pe toate.

  5. Eu am ascultat stupefiat si tumefiat dialogul dintre “colosii” MM si Iancu si recunosc ca multe replici mi-au placut…
    Asta e nivelul, asta e fotbalul romanesc si astia suntem noi – care stam, ascultam, digeram si schimbam repede canalul in pauza de publicitate, bineinteles ca pe-altul de sport, unde miticii comenteaza aprins declaratiile celor doi de pe celalalt canal de sport
    Toate acestea se intampla in timp ce pe un alt canal (nu de “sport” sau de nisa) se transmite live un meci de fotbal, cu o audienta mult sub emisiunea ce a gazduit discutia celor doi “oameni de fotbal”

  6. O sa se supere toata liota de “ziaristi de sport si oameni de televiziune” pe tine.
    Radulescu si Stiucan,Ivanovici cu “patriotul” Cartianu,Ioana Cosma impreuna cu “mai mult decat obiectivii” redactori ai fituicii mincinoase cu sediul in P.Protopopescu.
    Dar spuma tot colegii tai de trust o reprezinta…,sa vezi ce patesti pentru asta!)))

  7. Eu cred ca te-ai limitat prea mult cand ai spus ca e vorba de televiziune de sport. oricare dintre talk-show-urile “de informare” e gandit dupa modelul asta… Mai ales ca uneori invitati (sunati) sunt tot indivizi de genul “Omul-de-Fotbal-2”.
    Disgage!
    Parerea mea…

  8. Vreau sa adaug aici si emisiunile de analiza a etapei in care nu se analizeaza absolut nimic. Se intorc pe toate fetele fazele considerate “discutabile” si despre care aflam inca din timpul transmisiei live a meciului: “Sintem siguri ca aceasta faza va fi discutata intens la emisiunea de dupa meci de la ora cutare pe postul nostru”. Si urmeaza o adunare generala cu citi mai multi invitati (pentru atragerea telespectatorului) in care fiecare isi da cu parerea ca-n filmul lui C. Porumboiu: A fost sau n-a fost?

  9. Mai frate,ti-ai terminat ratele de platit la apartament si masina?
    Ai castigat la loto?
    Esti masochist?Caci nu-ti mai ajunge nici Dambovita sa te speli dupa ce o sa te bage la mijloc dinamovistul deghizat si mult iubitorul,crestineste,de Mutu,cu tot cu tatuaje.

  10. De acord, AG. Din pacate ar trebui pus ceva in loc si nu e ce. Nu prea exista comentatori avizati si cu opinii proprii. Am apreciat comentariile tale de F1. Nu mai sint pentru motive care nu ma intereseaza.
    E destul insa sa ma uit ce nivel au comentatorii British Eurosport. Iar cei de la Eurosport Romania fie bat cimpii fara gratie fie sint in tema- fosti sportivi- dar n-au voce de microfon sau bat cimpii. Sa asculti vocea Violetei Beclea e o tortura pentru orice ureche cit de cit educata. O mentiune totusi pentru dl Marasescu. Insa doar atit?
    Sa mai spun de un comentator de talia lui John McEnroe? Aiurea, pierdem vremea.

  11. AG

    Stii pe unde mai era genul asta de TV? (Pe la mijlocul anilor ’90, acum nu mai stiu, ca nu mai prind) La italieni. Cel mai rau era la posturile regionale. Si era o emisiune pe Italia1 care facea misto de ele. Un fel de Mondenii, dar axat exclusiv pe emisiunile cu si despre fotbal. Nu mai stiu cum se numea, dar parca era duminica seara, in jurul miezului noptii.

  12. AG:
    In numele tuturor personajelor din Star Trek ma simt dator sa protestez vehement! “Televiziunile” de sport nu au nimic in comun cu Enterprise’s venerable mission – you know, to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before. :D

    Singura analogie cat de cat corecta este cea cu emisiunile cu specific medical. Mai exact cu cele focalizate pe parazitii intestinali sau pe bolile venerice.

  13. Adriane,

    ”In general. Forma aceasta de televiziune exista doar in Romania. Eu n-am intalnit-o pe nicaieri altundeva”.Interesant, dar cu respect, nu sînt deacord cu această generalizare. Circa 1989, Ted Turner(CNN), a făcut multe afaceri în Europa de Est, inclusiv România. Stilul de prezentare a programelor de televiziune şi în România a fost influenţată de el. ”Şablonul” stil ”CNN” a fost vîndut în forma de ”Franchise” la multe staţii de televiziune, inclusiv în România. Cam toată Televiziunea şi felul de prezentare a programelor, influenţată de Ted Turner este cam la fel în toată lumea…acelşi format, acelaşi stil de veşti, internaţionale şi domestice.

    Am scris o carte recent şi în capitolul ”Moda în stil global” am descris cum mulţi din lume, inclusiv România, a ajuns să copie stilul”American” de viaţă,bună şi cu părere de rău, şi pe cea rea. Cred că noi Românii sîntem mult mai capabili să venim pe piaţă cu un sistem de televiziune, ”media”, original, mult mai de calitate, şi sînt convins că generaţia ta poate să facă acest lucru.

    Scuze că fac puţină reclamă la careta mea(www.zarzare.com), dar sînt multe subiecte interesante de discutat pe ”blog”, care sper să te inspire şi pe tine.

    Pe curînd, Sorin

  14. -de obicei in timpul transiterii unui meci de fotbal dau sonorul pe mute, nu admit ca un comentator partizan sa ma faca prost sau orb.
    -in ceea ce privesc slovele tale, le-am scris si eu candva, dar iti doresc tie sa te ajute dumnezeu sa ajunga la urechile care trebuie, canalele astea nu traiesc decat din intrigi, barfe si can-can uri, cand o sa iteleaga acesti barfitori ce inseamna a sa fii analist moderator sau comentator sportiv si ca sportul nu inseamna numai fotbal,

  15. @lol la emisiunea aia facusera misto si de Raducioiu la un moment dat

    @Io Ai dreptate pana la ultima fraza. La tenis exista comentatori romani pe Eurosport care nu sunt cu nimic sub cei de afara (Silviu Zancu, Sorin Popescu, Luminita Paul. si Mandru e ok)

  16. Adriane,

    vorbeşti de acelaşi stil de televiziune extemporaneu pe care şi eu îl văd

    aici în California de aproximativ 20 de ani. Nici vouă, nici nouă nu ne convine. Cam toate canalele sînt la fel, aceleaşi veşti îmbrăcate în haine diferite, pline de narcisism şi foarte indiferenţi în ce publicul este interesat.

    Trăiesc, cum ai scris tu, pe nava”Enterprize” şi ei sînt ”Number 1” cînd ne comandă nouă cum ar trebui să gîndim şi să trăim…”Engage-warp speed!”

    Pe curînd, Sorin

  17. Nu sunt in tara si nu am vazut emisiunea la care faci
    referire dar am ras cu lacrimi citind articolul.
    Curat,murdar Fotbal. Fecicitarrrrriiiiiii Adrian pentru
    viziune si articol. Numai bine si la mai multe de genul
    acesta.

  18. @AG

    Horia Ivanovici si Digi Sport. Am prins ideea? Eu nu ma uit la asa ceva. Nu pot sa il inghit si asta ar trebui sa il faca fericit. Daca spun si de ce, ne amendeaza CNA-ul pe amandoi. :D

    Peace

  19. Adriane,

    am uitat să-ţi complectez ” acelaşi rahat în fiecare zi.” Acelaşi rahat cu perje

    în fiecare zi. Nu cred că sînteţi singurii fără televiziune şi sport…

    Televiziunea sa schimbat şi mulţi din sportivi au plecat…

    Ce au în comun? Fuga după bani, cu orice preţ. Cum facem şi ce putem

    face să creştem sportivul Român să rămînă …

    Cum facem şi ce putem face să le schimbăm părerea la cei de la televiziune?

    Foarte simplu, apasă pe butonul care scrie ”Off”, ”Power Off”, închidel!

    Ce face cu sportivii şi atitudinea lor de ”Primadonna”?

    Foarte simplu, nu mai cumpărăm bilete, tricouri,etc…

    Pînă la urmă tot noi avem puterea, dar problema este că în lumea asta,

    nu am intenţia să jignesc pe nimeni, sînt multe oi, multă prostime.

    Pe curînd, Sorin

  20. nu ti-am scris niciodata dar iti citesc articolele..ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine..in multe feluri ma regasesc in ce spui tu..si Mircea Badea..

  21. Oameni buni,

    nu sîntemi singuri şi nu sîntem o minoritate, ci o majoritate.

    În ultimii 35 de ani am întîlnit mult mai mulţi Români buni

    decît răi , nu contează unde am fost în lume. A-şi face o greşeală

    dacă generalizez televiziunea ar fi cu totul negativ. Sînt mulţi oameni talentaţi şi care au o pasiune în ceea ce fac în televiziune, dar cu părere de rău, există o minoritate de oameni în televiziune care fac propagandă prin acest mod de comunicare şi vrea să ne convingă că ei au dreptate şi ei sînt acel ”apogeu”,majoritatea, pe care noi toţi ar trebui să-l urmăm, imităm, respectăm.

    Eu personal, sînt cam nou la felul acesta de a comunica în stil”blog”,scuze, dar vreau să mă ţin la curent şi să fiu parte şi să ajut cu ce pot generaţia

    Dumneavoastră, mai tînără, cu toate că eu nu mă simt bătrîn , nici demodat,

    la vîrsta de 50 de ani. Vă încurajez să aveţi intenţii bune între voi şi frumuseţea vieţii este că noi toţi sîntem diferiţi,şi cum zicea Sir Winston Churchill: ”Sînt totdeauna gata să învăţ ceva, cu toate că nu întotdeauna î-mi place să fiu învăţat”.

    Pe curînd, Sorin

  22. Obiectiv. Caustic. calitativ. Unul dintre cele mai bune si la obiect articole ale tale AG.
    De mult asteptam un asemenea articol.

  23. Sorin Ion Neagu

    Spui c-ai scris o carte??!!
    “complectez” si “a-si”
    cool man! cred ca-i scris-o in english, nu?
    :))

  24. extraordinar articolul,la obiect,chiar ma intrebam cind va scrie cineva un articol pe aceasta tema,am ajuns la exasperare vizionind emisiunile de pe sport.ro cu speranta ca aud si vad ceva nou din fotbal,dar nici pe departe,fata de ce ati amint acesti moderatori gen i ioana cosma,mai si incita la violente,un reprezentant legal al statului roman i-a adus la cunostinta ca nu s-a intimplat nimic la o anumita intrare de metrou iar ea doritoare de audienta sub orice forma impreuna cu una derevici repetau ca pe o stire sigura ca au fost violente extreme,ca era singe pe jos,ca erau batuti oameni nevinovati,asta din 5 in 5 minute,EXECRABIL asta nu este jurnalism ce fac acesti chicani,morari,ioane etc. pur si simplu incalca legea,incita la violenta,sub orice critica,numai tema sportiva nu au ,esenta emisiunilor este birfa oribila,pun vorbele din gura unuia in gura altuia,provocari lipsite de bun simt,JENANT ziaristi ai sec.xxi

  25. Genial ca de obicei.
    P.S. E valabil si pentru talk-show-urile politice… Si pentru cele cu vipuri si viputze… E general valabil, daca ma gandesc mai bine, ca nici “savantii” cutremuroologi nu sunt mai breji…

  26. Canalele de stiri (inclusiv sportive) sunt inutile. Nu exista stiri, evenimente (sau interes in a le exploata) pentru 15-20-24 ore, asa ca trebuie sa umple si ei grila cu orice. numa’sa ruleze ceva la tv.

  27. Felicitari pentru articol!Este pentru prima oara cand un ziarist si repet ZIARIST,vad ca scrie un asemenea articol,referitor la alti asa zisi ziaristi.Silviu si Stucan ar trebui sa iasa pe post si sa-si ceara scuze public pentru felul in care modereaza emisiunile lor.Ne ferim de otv,si vad ca emisiuni otv-iste au invadat si canalele de sport,atat cat mai e.Felicitari inca o data pentru articol si as vrea sa aud si parerea moderatorilor!Poate aude si Radu Naum ,omul care la un moment dat il apreciam foarte mult!!!!!!

  28. Insfirsit un jurnalist a avut curajul s-o spuna !
    Slava domnului sint abonat UPC !
    Oricum nici inainte nu ma uitam .
    De ce sa analizam ce joaca gloabele alea pe teren (ne intrebam de ce nu se mai califica Romania la turneele mari ) si sa nu facem audienta cu ciobanu , cu jaba cu borcica sau cu sobolanul , ca oricum la analiza jocului prestat de ”
    marii” jucatori ai echipelor romanesti , vax nu s-ar uita nimeni , oare ?!
    Si apoi ne intrebam si intoarcem pe toate fetele si condamnam -suporterii !

  29. pai in cazul acesta, stimabile adrian, ar trebui sa te clonezi si sa
    ne onorezi si in calitate de moderator sau comentator de evenimente
    sportive! si vb f serios! despre asa-zisi moderatori nu pot sa spun prea
    multe pt ca in general nu am rabdare sa-i urmaresc; asta nu inseamna
    ca nu am avut “onoarea” de exemplu sa-mi scartaie la urechi ăăăăăă-ul
    prelung si ascutit al ioanei cosma (nu sunt misogin, iubesc femeile, dar
    tipa asta n-are nici o tangenta cu fotbalul si sportul in general);
    pe mine ma exaspereaza comentatorii! aminteai in articol de CM de
    atletism de la Berlin; poti sa fii “sincer” (e un cuvant pe care il repeta obsesiv!)
    precum cosmin cernat? din pacate tre sa-l suport si la competitiile de
    biathlon; nu mi-e rusine nici cu mironica (a incercat niste metafore grotesti
    cand comenta cu CTP finala de la Cincinnati); sau cu bogdan cosmescu care
    este un adevarat guru al fotbalului sau rugby-ului;

  30. Din moment ce exista telespectatori care “savureaza” acest gen de emisiuni, inseamna ca se satisface un public “tinta” asa ca realizatorii se pot numi profesionisti iar invitatii “vedete”. Faptul ca nivelul intelectual este indoielnic duce la indepartarea de televizor a unri parti a telespectatorilor.l

  31. Bun articolul. Bun bun.
    Este cumva, ceea ce vedem si simtim si noi, telespectatorii,
    insa, spusa cu ironie fina :)
    Din pacate, aceste asa zise emisiuni de sport, echivalentul daca
    vreti, a stirilor macabre de la ora 5,( care au ajuns insa pana si la
    jurnalul de seara !! ), sunt ceea ce se “consuma”
    Daca explicatiile docte a unor antropoide, balacareala in direct,
    morti, babe violate, nu ar mai face rating, poate vom vedea si altceva.
    Pana atunci…..

  32. Este foarte exact descris, eu sunt dezgustat de acest fenomen de aprox 1 an, dar fiind pasionat de fotbal..ma mai uit din cand in cand. Aceleasi personaje si dialogurile lor”savuroase”..Becali, Iancu, Stoica etc. iar moderatorii in rol de agitatori pfff, in plus faze litigioase intoarse pe toate partile de toti priceputii de au ajuns arbitrii sa o ia razna…

  33. Adriane mie nu îmi place să comentez articolele apărute pentru că sunt insipide, precum emisiunile de sport, dar tu ai scris cel mai pertinent articol pe care l-am citit în ultimii, nu exagerez, 5 ani.Bravo ţie!

  34. Poate citeste Stiucan si comentariile sa vada ca toata
    lumea a fost pro articol si nimeni nu le-a luat apararea.
    Din pacate l-am vazut si in ultimile doua zile,e penibil,
    slab informat nu se prinde niciodata cand se face o
    gluma sau chiar misto de el,insista pe banalitati si din
    pacate nu are nici aspect comercial ,e de-a dreptul
    comic cand se incrunta,face o figura de handi…
    Radu Naum este in fruntea lor,la ultimul meci al nationalei
    era ridicol dandu-si cu parerea despre fotbal,emite
    judecati total pe dinafara fenomenului fotbalistic,
    spunea de saracul Dananae ca a fost foarte slab.Oare
    s-a uitat la acelasi meci cu noi?
    Iar d-nul Cosmescu, mai sus laudat,urmariti-l comentand…
    isi da cu parerea tot timpul ,a fost ofsaid,se da reluarea intr-adevar
    n-a fost,nu poate avea rabdare?!,despre tactica,despre cum ar trebui
    sa joace,cum sa se faca schimbarile?! Sa-i spuna cineva ca nu ne intereseaza
    ,sa comenteze jocul si sa dea informatii nu daca a fost sau nu regulamentar
    sau ce sistem de joc se impune sau alte pareri “obositoare”…spuneti-le fratilor
    ca ajungem sa ne uitam cu sonorul inchis.Unde o fi noul Topescu ?!

  35. Nu mai tarziu de duminica seara la ora 7, asteptam cu nerabdare finala de tenis de la Cincinnati. Cand colo, la ora anuntata, incep interviurile de dupa Otelul-Steaua si o tin tot asa aproape o ora. Cand in sfarsit au dat legatura, era deja la 5-0 pt Federer. Din pacate, multe canale au aur in mana cu diverse evenimente sportive, altele decat fotbalul, dar nu stiu sa profite.

  36. Adrian

    Felicitari pentru articol. Subscriu 100%.
    Din pacate cam acelasi lucru se aplica si la ziarele asa-zise de sport unde predomina tot barfe, smenuri, susanele.
    Cu aceeasi actori principali, noii “burgheji” ai Romaniei cu pedigree de mahala.
    De fapt, atat asa zisele televiziuni de sport cat si asa zisele ziare de sport nu sunt altceva decat niste tabloide “focusate” pe cativa presedinti de cluburi si , in subsidiar, pe cativa fotbalisti.
    Mai mult, daca facem o paralela cu fenomenul “Cantarea Romaniei” cred ca asemanarile sunt izbitoare in esenta, si anume avem de a face cu un clar fenomen ce ar putea fi intitulat “Cantarea lui Becali”.
    Acest individ la depasit net pe Ceausescu la capitolul expunere zilnica in media.
    De asemenea, analizand in mod obiectiv continutul celor doua ziare de “sport” cred ca titlurile corecte ar trebui sa fie Pro Steaua respectiv Gazeta Stelei. Iti dau un singur exemplu. Bergodi a antrenat trei echipe in Romania dintre care doua foste campioane.
    Dar numai de cand a ajuns la Steaua este zilnic pe prima pagina cu cel putin doua articole. Ma gandesc ca omul este acelasi , de ce numai acum presa si-a dat seama ca este cel dintai apostol al fotbalului din Romania si trebuie sa aflam despre el si cum se leaga la sireturi?

  37. Salut Adrian,

    Toata lumea are ceva cu GSP TV, insa din cate inteleg eu,
    articolul face referire la un alt post de televiziune, acela cu
    “punct ro”.
    Intradevar, eu nu receptionez decat porcaria asta de “canal”,
    si chiar asta se intampla.

    P.S. Reusit articol.

  38. In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume: televiziunile de sport s-au otevizat. seful tau bate campii de vreo 15 ani cu procese si recursuri. Il cheama pe Craciunescu, cand nu sunt certati, si fac circ la orice out. E adevarat, a fost o pauza un an cand Craciunescu era sef la CCA si arbitrii erau curati, tunsi, rati si frezati. Acum daca la o faza se da penalty, vine Craciunescu si ne convinge ca nici vorba. Daca nu se da penalty, se gasesc tot felul de unghiuri prin care suntem luminati ca exista contact, dom’le. Neaparat este sunat apoi Porumboiu. Daca corifeii(pardon) sunt certati in ziua aia, evident incepe circul: mai tii minte cate tuse mi-ai facut in viata? Dar tu mai tii minta ca mi-ai fost angajat? Si da-i si lupta.
    Apoi alt cliseu: bate Steaua, il sunam pe Becali,se drogheaza Mutu,il avem prin telefon pe Becali, se discuta la TAS cazul Dinamo, evident Becali e cel mai in masura sa-si dea cu parerea despre verdict. Si asa mai departe, ca suntem televiziune de sport, ce mama ma-sii!

  39. Si ca sa-l parafrazez pe Meme, oare Becali nu intelege ca familia mea nu doreste sa-l vada zilnic ca sa isi sa-si dea cu parerea de tot ce misca in tara asta, raul, ramul, etc, ca sa fac si poezie sa nu stau degeaba…

  40. Multumesc pentru articol. Am ajuns sa urasc fotbalul din cauza personajelor care se invart in jurul lui. Dar nu e nici vina lui Turcu, nici a lui Dragomir, nici macar a lui Becali. Primul sunat dupa un joc al lui Dinamo e Netoiu, iar dupa unul in cupele europene – Dragomir. Ce se intampla acum este exclusiv vina “jurnalistilor” de sport, care dau importanta acestor personaje. Nici unii, nici ceilalti nu inteleg ca in tara asta mai sunt oameni carora chiar le place fotbalul. Poate prea mult. :-) Sportul ala inventat de englezi, cu fotbalisti, antrenori, suporteri si arbitri. Ti-i imaginezi pe Glazer si Abramovici tiganindu-se in direct, la BBC, pentru ca arbitrul nu a dat un penalty?
    Lucrez in presa de peste 10 ani, iar nivelul la care se scrie si se vorbeste acum imi provoaca scarba. GSP inca sta bine, dar incearca sa citesti stirile de pe prosport.ro. Virgula intre subiect si predicat este la ordinea zilei.

  41. Salut,
    Nu inteleg de ce se face atata zarva. Solutia e foarte simpla: Nu iti place nu te uiti PUNCT.
    Nu e nimic mai complicat de atat. Nu suntem obligati sa ne uitam. Din moment ce emisiunile despre care se vb aici sunt inca pe post inseamna ca cineva se uita le ele si in momentul asta jignim oamenii care se uita.
    Fie ca ne place sau nu, oamenii sunt diferiti, si evident sunt oameni carora le place as se uite la asa ceva.
    Eu personal ma uit la SKY Sports care fac nise analize la meciuri (PL si UCL) foarte interesante. Am spus asta ca pe o optiune (se poae vedea pe net, cu plata bineinteles), dar asta e optiunea mea.
    Nu ar trebui sa judecam ce fac altii, mai ales in momentul in care putem schimba canalul.

    Cu Respect,
    Bogdan

  42. citesc gazeta de mult timp inainte acu vreo 9 anishori cind inca nu era ioanitoaia si toti ailalti si cind aparea pe hirtie foarte proasta dadeam bani pe ea zilnik ma bucuram ca pot sa citesc ceva pentruca prosportu era plin de poze acu citesc doar pe net eri a fost prima data de la dvd cu maradona cind am luato va dati seama de ce
    in rest pe net
    si de la o zi la alta imi dau seama efectiv ca nu am ce sa citesc
    blogurile de pe gsp shi astea din cind in cind ma dezgusta in afara de 2 blogheri
    A.G shi Oprishan
    de tv nici nu am ce sa zic daca inainte asteptam in fiecare wikend cele citeva meciuri care erau difuzate pe protv sau rominia 1 shi ma uitam la ioanitoaia pina la 1 noaptea acu e un circ total
    mam saturat de gigi shi de toti cind a aparut in fenomen lam admirat nu vindea jucatori pe banda aveai impresia ca e sincer shi ca le zice la toate pe bune insa ce e mult nu ca strica dezgusta foarte tare
    aceleasi eu va spun eu stiu shi dumnezeu normal eu dau banii
    tin cu steaua de cind ma uit la fodbal
    insa nici cind nu mam bucurat mai tare ca anul asta ca a luat unirea campionatul shi numai din cauza ca efectiv nu lam auzit pe bucsharu nici odata
    lam vazut in citeva poze shi atit va dati seama ce bine ar fi sa faca shi o figura frumoasa in europa
    numai bine respect A.G
    P.s scuze pentru gresheli

  43. din pacate asta este fotbalul din romanica, si astia sunt oamenii de fotbal/televiziune din aceeasi romanica.
    anul trecut eram fericit ca nu puteam urmari aceste scandaluri pe toate posturile tv…din pacate acum a trebuit sa pun pe langa upc si digi…si asta pentru ca din 2 in 2 saptamani sa pot urmari MOTOGP!

    apropo de asta, nu am vazut o stire, sau un reportaj despre aceste moto sport! mai lasati-ne cu fotbalul, cel putin din romanica!!!

  44. la toate televizunile de sport este la fel

    abonat RCS – RDS nu ma uit decat la meciuri.

    comentariile de dupa..sunt triste si inutile

  45. si sunt de acord cu Bogdan.

    nu ne obliga nimeni sa ne uitam la acele emisiuni. d-aia exista in grila de programe cel putin 50 de posturi TV.

    ca nu te uiti tot timpul doar la sport….

  46. Super articol. Felicitari.
    Convingerea mea este ca sport.ro traieste la ora actuala numai din banii lui Becali, ca in afara de acest invitat permanent la suetele lor, nu au decat wrestling si Divizia B. Anul asta au reusit sa-si bata joc si de TriNations, singurul evenimet premium pe care-l mai au. Etapa a 3-a (AfricaDeSud – NouaZeelanda) n-au putut sa o dea in direct, ca trebuia sa termine Ioana Cosm nu stiu ce barfa. Si asta sambata dupa-amiaza la ora 18.00.
    GSP TV da rezumatele etapei la pranz si dimineata, iar seara ne exaspereaza cu emisiuni despre care e vorba in articol.
    Mai nou si DigiSport, care se plange ca are prea mult continut si nu poate sa-l dea pe tot, dar i-au facut loc si lui Horia Ivanovici sa ne mitralieze in direct.

  47. SI A CUI E VINA, ADRIANE? SA NU SPUI CA A PUBLICULUI!
    ps: o rugaminte. “vorbeste” cu prezentatorii stirilor de pe eurosport2 ( e vorba de alex. popco, dar nu numai el), niste baieti demni de toata stima, dar care uita ca substantivele MINUT si PUNCT sunt de genul neutru si vin cu constructii de genul treizeci si una de minute sau douazaci si una de puncte… multumesc.

  48. cei de la sport.ro sunt un fel de cancan dar despre oameni din fotbal.niste oameni ca becali si turcu nu ar avea ce cauta intr-o societate normala.cei care fac facultati si sportivii care aduc cinste tarii sunt pusi la perete,cei cu averi din specula imobiliara sunt semizei.Eu cred ca tinerii de valoare din sport si nu numai vor merge din tara si vor ramane doar hotii intre ei sa se impuste.Il auzeam si pe Calinescu la o emisiune,cand a fost intrebat ce crede despre meciul in sine, a raspuns lasa-ma frate ca nu ma pricep eu la scheme tactice.Atunci ce naibii mai cauti la o emisiune care cel putin aparent e despre fotbal.Astfel 99% din articolele din ziarele de sport si din stirile de la sport.ro sunt colaterale sportului si cele mai multe inventate.

  49. din pacate ai mare dreptate.Dar aceasta moda este la fel in toate tipurile de televiziuni si la REALITATEA CARE NUMAI REALITATE NU ESTE,SI LA ANTENE SI LA CELELALTE POSTURI DE ITI VINE SA SPARGI TELEVIZORU.Noroc ca mai va avem pe voi cei care scrieti la obiect .

  50. apropo ,cine l-a adus pe Ivanovici asta care face o emisiune de cacao, ride singur, face niste aprecieri total aiurea ?TTELEVIZIUNEA COMERCIALA ?N-am vazut comentator mai slab ca el.

  51. So…so…fucking true! Bravo! :-) Manelizarea sportului, manelizarea televiziunilor sportive. La asta asistam de o vreme buna incoace. Si e penibil. Pai asa e cand rezultate nu ai, o cotesti inspre monden si scandal. Balcanic, de-a dreptul. :-|

  52. Ai dreptate 100% in descrierea posturilor denumite RahatTV, asta sunt la ora actuala asa-zisele televiziuni de sport.N-au continut(adica substanta), n-au comentatori, n-au oameni inteligenti care sa faca emisiuni interesante, in doua cuvinte: SUNT NULI. Nu avem in Romania o scoala de fotbal(sub toate aspectele: infrastructura,personal calificat, metode de pregatire, bani, conducatori responsablili(de club si la forurile conducatoare),mentalitate, selectie,etc.,etc.)

  53. :) tare articolul.. In pauza meciului dintre Omonia Nicosia si FC Vaslui, am schimbat canalul pe “gesepeteve” si pe “sportpunctro”…si pe niciunul dintre aceste doua “programe de fotbal” nu se discuta absolut nimic despre acest meci “important pentru fotbalul romanesc”…Pe un post vorbea calinescu la telefon despre timisoara, iar pe celalalt se vorbea despre steaua si meciul cu amaratii de la Motherwell. Si asa m-am gandit la sloganul: “Noua ne pasa de sport”….dar macar de fotbal daca v-ar pasa….

  54. FELICITARI . Nu ai putea sa le tragi si heblul ? Sper sa nu ai probleme cu ” colegii ” tai academicienii pardon ziaristii .
    Dar sa sti ca ei atata pot . Ei nu stiu alceva . De aia au fost pusi acolo pentru ca ei atata stiu . Ei cred ca sunt geniali si ca emisiunile lor au rating 100 % si incurand o sa ia vreun premiu EMI sau Pulitzer . Banuiesc ca si cei care sunt un pic mai sus pe scara ierarhica tot atata minte au .
    Dar asta nu e numai la fotbal . Aseara m-am tavalit de ras cand o fata de la un post care transmitea lucruri “foarte interesante ” despre sosirea cantaretei Madona,a repetat de doua ori ca nivelul costurilor turneului este , atentie 300 milioane dolari ( se anuntase pe mai multe posturi ca e vorba de 30 milioane ) . Fata nu avea nici o indoiala . PAI MAI FATO , ATUNCI AR FI TREBUIT SA COSTE UN BILET VREO 3000 DE DOLARI . 300 DE MILIOANE DE DOLARI ESTE BUGETUL UNUI MINISTER MEDIU DIN ROMANIA PE UN AN . De unde le scot televiziunile pe fetele astea . Mare dreptate a avut solistul de la vita de vie cu acea replica memorabila pe mtv data unei reporterite ” 3 in p….a mea “.

  55. ce faci domnule,te maninca spinarea?cum mai poti da ochii cu nea ovidiu si cu domn craciunescu?dar cu radulescu si stiucan?(valeu,am si inceput sa numar scatoalcele pe care le vei primi.dar cu buzarin,geambasu si tolo ce avusi tata?nu ti-e bine? cum ti-au aprobat aceasta blasfemie,ce ,crezi ca gsp e propietatea dumitale?cit,din partea mea ,BRAVO DOMNULE si te mai astept.

  56. la caterinca suntem toti tari, n-am ce spune,doar suntem romnai. Dar cand ai fost invitat la tvr in cadrul studioului care imbraca transmisiunile de formula 1 nu-ti mai gaseai cuvintele, parca te puneau aia sa sari coarda si sa rezolvi probleme de fizica in acelasi timp. Daca facea calinescu sau pruteanu (dumnezeu sa-l ierte) remarca asta, mai mergea, dar tu… emisiunile astea n-au bugetele alora de la top gear, atata dai, atata primesti. Bag seama ca esti un telespectator fidel de-al lor devreme ce ai descris in amanunt ce se intampla acolo ;)

  57. joe: m-ai prins, sunt ivanovici :)) ce, pe blogul asta nu sunt tolerate alte pareri decat cele ale turmei ? Scz ca v-am stricat porcaiala la adresa televiziunilor de sport, voi celor care traiti in sfere inalte. Pentru voi cei care veti vindeca bolile pamantului si ne veti scapa de foamete prin puterea cuvantului, am si eu…un cuvant: telecomanda. Da, ea va poate scapa de toate disonantzele cognitive la care sunteti supusi zi de zi in prime time si nu numai. Stiu, posturile de sport vor fi mai sarace fara privirile voastre, dar se vor reculege. Sa stii ca audienta este o kestie cantitativa, nu calitativa ;) asa cum si traficul de pe blogul asta se masoara in nr de vizitatori unici, vizite si afisari nu in coeficientul de inteligentza cumulat al celor care cometeaza pe el.

  58. doamne iti multumesc pt acest articol, a carui idei le formulez si eu de fiecare data cand dau peste sport.ro sau stirile sportive de la televiziunile comerciale. singurul buletin de sport pe care il mai urmaresc din cand in cand e cel de pe tvr1. consider ca acest articol ar trebui inramat si pus pe peretele oricarei redactii de sport din romania. doar pt a le amintii ca profesionalismul emisiunilor si stirilor sportive este egal cu zero. barat.
    toate bune, felicitari pt articol, este “adevarul crud”.

  59. Excelent articol. Cand il citeam, si eu, ca multi altii, aveam in fata ochilor o emisiune de-a lui Stiucan. Desi nici cu restul nu mi-e rusine, inclusiv cu Radu Naum de la care aveam alte pretentii dar nu mai am. Din pacate, si ce zice adi cel de sus e foarte adevarat. Nicio televiziune nu e interesata de nivelul calitativ al informatiei prezentate ci doar de rating. Disperat de lipsa sportului din programele de televiziune romanesti (Eurosport nu intra la socoteala), speram la ceva mai mult de la nou infiintatul Digi Sport. De ce? De fraier. Postul respectiv s-a pliat rapid pe ce se cere si l-a transferat pe Ivanovici, categoria OTV-ista grea. A luat si drepturile de transmisie pentru vreo 5 campionate de fotbal (ceea ce nu e in totalitate rau fiindca nu am mai vazut un Barca – Real de vreo 3 ani) dar loc pentru alte sporturi nu prea mai e. Noroc cu moto gp-ul ca ne mai intrerupe seria de 5-6 meciuri din zilele de weekend, la care oricum nu ma uit ca sunt prea multe!
    Respect Adrian.

  60. mda…eu nu pot sa inteleg cum aceste asa-numite emisiuni de sport fac rating.adica,cat de prost sa fii sa te uiti la asa ceva?!sa n-ai tu nimic mai bun de facut pe planeta asta decat sa te uiti la giovanni?!pe bune?

    plus ca cei care fac aceste stiri si emisiuni nu inteleg urmatorul lucru.au puterea sa educe publicul.sigur in primele saptamani vor avea ratinguri foarte scazute ca omul nu e obisnuit cu stiri adevarate din sport despre tenis,rugby,handbal si polo.insa dupa aceea pot sa pun pariu ca vor fi mai vizionate ca oricand.omul poate fi educat!!dar daca el acum nu are alternativa…el nici nu stie ca mai exista altceva pe planeta asta decat gigi…

  61. cs

    nici eu nu am inteles niciodata care ar fi eficienta unui astfel de tipar de emisiune, cine plateste convorbirea telefonica cu atatea zborsiri “sportive” pe secunda, care este publicul tinta, ca in el bietul se trage…imi dau seama ca nu sunt singura cu astfel de dileme…articolul, e drept, sare in apararea bietului telespectator care se trezeste buimacit la ore tarzii din noapte, vinovat doar poate pentru faptul ca a a dormit cu televizorul deschis insa il vad mai mult ca o parodie la parodia unul film SF …analogia de gradul I cu star treck-ul (de altfel reusita) poate vexa niste admiratori si niste profesionisti in ale scenografiei…dr demonicus are dreptate…:lol:

  62. si n-am inteles niciodata de ce tot imi adresez mie commenturile…probabil ca sa ma asigur ca se bucura cineva de ele? :lol: …glumesc…e doar o meteahna de care trebuie sa ma descotorosesc…si asta pentru ca nu pot vedea niciodata textul in intregime…ai o casuta de commenturi mai speciala…nu de alta dar uit subiectul si predicatul pana termin fraza si tot trebuie sa merg cu cursorul pe sir inapoi….nu e deloc comod…

  63. Majoritatea au un raspuns: “Asta aduce audienta!” D-aia avem ce avem. Cum nikita face audienta la Capatos, asa si astia la Sport. Hai bagati CM de la Berlin sa vezi audiente slabeeeeee. Cum sa reziste un program cu profil sportiv, daca nu prin audiente ? Cum sa reziiste programul Acasa, fara telenovele ? Cum sa reziste orice alt program, cu oricare profil, fara audienta ? Audienta inseamna tot, si daca lumea vrea cacat, iar ei vor obtine AUDIENTA, AIA VOR DA. ASTA-I TARA, ASTA PRIMIM.

  64. Ioanitoaia si Tolontan cred ca dormeau cind au dat OK-ul pentru numar.
    Auzi ce tupeu la tine. Cind am citit articolul in editia tiparita
    am dat fuga la laptop sa vad daca e si in editia electronica.
    Citesc si nu imi vine sa cred. Daca mai traiesti da un semn.
    Cind a aparut Digi Sport si am citit grila in care se spunea ca nu vor fi talk show-uri, m-am bucurat.
    Degeaba. La nici o luna l-au adus pe Ivanovici, cel mai “tare” in asemenea gen de “emisiuni”.
    Lumineaza-ne
    1. CHIAR ASTA SE CERE DE CATRE TELESPECTATORI?
    2. ACESTA ESTE FORMATUL STABILIT?
    3. DOAR ATIT POT IPOCHIMENII ?
    4.PORCARIILE ASTEA DE EMISIUNI CHIAR FAC RATING?

    Pacat de tine, ramasesesi singurul care mai scriai un articol ce merita citit dupa ce
    dupa ce jigodia aia de Giovani Becali i-a smuls coltii si limba Mariei Andries.
    Sa nu spui ca nu-i asa. Compara-i articolele dinainte si dupa iesirea abjecta a lui Giuovani la GSPTV.
    Singurul post care era in stare sa-l aduca in studio dupa episodul cu Terzian si ami inainte cu Cartianu si Chiotea.
    Daca e ultimul articol spune-ne sa-l inramaM, ca pe al Mariei l-am ratat.
    Cele bune de la Braila

  65. Auzi AG dar cum iti poti permite sa scri un asemenea articol despre televiziunea de sport. Pai ce s-a intamplat vre-o data sa se ridice vre-un invitat de la masa injurand sau sa isi arunce flegma de camila catre moderator, sau sa se insulte oameni in direct pentru o fanta de lamaie-scuze lumina.
    Tu chiar ai tupeu pai tu nu ai vazut ce se intampla prin alte tari la emisiuni sportive.
    Una peste alta caini (si nu numai dinamovisti) latra si prostimea se uita in continuare la EI cei care aduc audienta si cauzeaza incompetenta.

  66. Mi se pare interesant cum a intrat articolul la tipar. Mi-a clar ca nu a fost bagat orbeste pentru ca in forma tiparita cei de la gsp au schimbat “acelasi rahat” cu “aceesi poveste”.

  67. Domnule Georgescu,

    1) Toata stima pentru articol (nu pentru ca faceti vreo descoperire, ci pentru puterea de a reda perfect cit de penibile si abjecte si lipsite de subiectul principal sunt aceste emisiuni de sport, cu o mentiune giga-speciala pentru emisiunea specificata la punctul 2)

    2) Daca tot acest articol se doreste a fi o ghicitoare gen “Ghiciti despere ce emisiune si personaj e vorba” atunci raspunsul cel mai evident si fara contracandidat este “Emisiunea lui Horia Ivanovici”, care e de departe cel mai mediocru om de sport din televiziune si presa in general…Cum de-or ajunge oameni ca el la aceste functii nu pot sa-mi explic.

  68. noul sport national, asa isi zic; si vezi numai sporturi nationale: wrestling, pariu cu frica, pariu cu ciuriburi, poker, backgammon, special, informatia. Acum, ca e Banciu in concediu nici nu mai zappez pe ei. M-am plictisit, Adi, serios. De toate astea. Sunati-mi-l pe Porumboiu!

  69. bravo man, foarte misto articolul!!!
    insa mai trebuia adaugat ca din dejectiile alea se aduna si articolele de sport, marea majoritate;
    respectiv ca stilul din toate ziarele de sport este cam la acelasi nivel, facut cam de aceiasi oameni ….

  70. D-lui SORIN ION NEAGU,

    Daca dumneata ai scris o carte si totusi scrii “î-mi”, eu ma rog sa nu fie publicata in veci.
    Mai si poste comment dupa comment.
    Pacat ca la 50 de ani nu-ti dai seama cat esti agramat.

  71. perfecta dreptate Adrian, asta e presa sportiva romaneasca (as spune ca toata presa romaneasca e la fel). GSPTV si SPORT.RO , Prosport sau GSP, exact la fel. si mai au tupeul si nesimtirea sa zica ca asta cere publicul; FALS, publicul inghite ceea ce i sa da. Daca nu ai de unde alege…Oricum eu incerc sa ma rezum la Eurosport 1 si 2 si la BOOM Sport (din fericire nu am acces la GSPTV, din nefericire am acces la SPORT.RO)

  72. Foarte bun articol. Intr-adevar, desi realizatorii sunt tineri si ar trebui sa aiba alta mentalitate, fac emisiuni care nu sunt cu nimic mai presus decat “legendarele” Procesul si Recursul Etapei:)) 90% scandal, arbitraje, jigniri, fotbalul fiind lasat undeva la urma. Pacat. Principalul rol al televiziunilor ar trebui sa fie educarea gustului si nu cultivarea acestuia, indiferent de profil:sport,muzica,stiri etc.

  73. …si pe deasupra realizatorul se mai da si mare mester in fotbal…ne spune EL cum stau de fapt lucrurile….
    Si mai este o faza comica:Realizatorul ii cere invitatului sau celui de la telefon,sa vorbeasca mai pe intelesul tuturor ca sa inteleaga si cei care”ne asculta”…care ,in viziunea lor,nu sunt atat de luminati ca domniile lor…si cine-s astia?…Un Stucan + Radulescu,un Samuila,un Chicano Ioana….vai de mama lor si a invitatului lor preferat:Ciobanescu sau Ciobanila….care mai nou se vede SI actor !!!…=))

  74. Dragă ”Dada”,”Drajen”,

    greşelile elementare de gramatică sînt multe. Am nevoie de cineva să mă ajute să le corectez. Scuze, penrtu că de 33 de ani scriu şi vorbesc pe

    Engleză. Am avut curajul şi m-am chinuit să scriu pe Româneşte.

    Cînd mai citeam din ”Nuvelele lui Liviu Rebreanu” nu ma interesat greşelile gramaticale, dar ma interesat conţinutul. Dacă ai curajul să citeşti conţinutul cărţii, doresc să te inspire şi să-ţi îndulcească viaţa. Cartea se poate obţine,

    stil ”e-book” pe web site http://www.zarzare.com şi poţi să faci ”download” pe moment. Am terminat clasa 10ea în România şi am fost cam slab la carte, dar asta nu ma oprit şi am avut ambiţia să continui şcoala. Am intrat la facultatea U.C. Berkeley şi am avut o carieră foarte bună. Am reuşit în viaţă

    foarte bine, şi greşelile gramaticale nu m-au oprit să am succes.

    Îţi doresc şi ţie succes în viaţă.(Nu am să o public în veci, promit)

    Pe curînd, Sorin

    P.S. Adriane, aşa da audienţă!!!

  75. Cineva ,mai sus ,spunea ca nu suntem singuri,ca suntem multi care suntem perfect de acord cu ce ai scris,ca gindim la fel.As zice ca se poate spune asta si in alte domenii,social,politic si altele.Si atunci de ce merg lucrurile asa?De ce nu se schimba niciodata nimic si mergem din rau in mai rau?Parca as vrea sa sterg ce am scris,suna cam patetic dar din pacate e adevarat.

  76. Daca OTV si-ar face un un fratior de “canal” tv,ar concura sigur cu sport.ro.Am vazut mai sus ca multi au impresia ca zici despre o televiziune anume,despre o emisiune anume.dar nu cred ca e asa,te referi la toate televiziunile care au un astfel de circ in grila de programe.Daca ar fi sa aleg dintre jalnicii jalnicilor,Morar de la Sport.ro e Realizatorul 1,Banciu(pe care il respect ca si comentator de ciclism) se lasa calcat in picioare din cauza de invitat legat la gura,iar Oamenii de fotbal 1 si 2,sunt,din pacate,mai mereu Gigi si Borcea.Dar nu dau nume ca se supara cei mentionati mai sus:)

  77. am venit, am citit, apreciez ce ai scris. din pacate nimeni nu propune solutii alternative sau macar cum sa scapam de ei. intr-adevar varianta cu off exista, insa atunci trebuie excluse posturile romanesti din programul tv-ului

  78. Intreb si eu, asa:
    -AG, banii de la GSP ii primesti pe card?
    De ce intreb?
    Nu cred ca ai putea intra in redactie ptr a te indrepta spre casierie…
    Daca nu ar exista “mancatorie” in Romania, nu ar exista Stucan, Baleanu, Cosmescu.
    Dar, nici AG nu ar ajunge ministrul Culturii…

  79. Dragă ”Vasco”,

    nu şterge nimic pentru că şi acest ”blog”conţine alte domenii, sociale, politice, sportive,etc…Cu toţii facem parte din societate şi este importatnt să nu renunţăm la visele viitorului. Visele pot să devină o realitate, cum au devenit şi pentru mine. Este necesar să faci un efort personal să fii

    fericit(ă), pentru că nimeni nu are dreptul să–ţi fure o secundă din viaţa

    ta şi să nu te facă fericit. Nu lăsa pe nimeni să-ţi spună ceva…numai mama mea sau a ta are dreptul să ne spună ce să facem, restul ne întreabă! Eu ÎŢI(nu am greşit) recomand dacă vrei să se schimbe ceva, începe cu tine şi cu aproapele tău, începe cu o atitudine de responsabilitate personală, nu aştepta să facă cineva, ceva, pentru tine, ia iniţiativa între dinţi, fi original şi drept, acceptă doar adevărul şi iubeşte pe cei de lînă tine.Cred că este un început bun şi mie mi-a prins bine în viaţă. Eu am făcut acestea şi viaţa în jurul meu sa schimbat. Da, am avut un avantaj că prin 1976 în California am avut o oarecare libertate, dar şi tu acum ai aceeaşi ocazie. Eu personal, de 33 de ani am luptat şi încă lupt să schimb atitudinea altor ţări despre România şi cu toţii să facem un efort pentru schimbări pozitive în România să fiţi cu toţii mai fericiţi şi mîndri acolo unde trăiţi.

    Pe curînd, Sorin

  80. in sfarsit un articol despre importanta sportului comentat in stilul AG minunat. nu inteleg cum la o televiziune de sport sa faci talk show despre declaratii decat sa transmiti sport sa dai imagini stiri

  81. Acesta este unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit vreodata in presa din tara. Felicitari domnule, Georgescu.

    Sper ca acest articol sa stopeze, sau macar sa sa puna frana putin acestei americanizari a presei sportive din Romania. Judecand dupa raspunsurile postate aici, se pare ca marea majoritate a consumatorilor de presa sportiva s-a saturat de stiri “senzationale” gen tabloid.

    Sper sa nu va pierdeti slujba pentru acest articol. Imi inchipui ca multi vor tipa de durere, pentru ca lasa o rana tare adanca.

    O zi buna. :)

  82. ”Leo”,

    nu–şi pierde slujba Adrian. Defapt el trebuie promovat.

    GSP ar trebui să recunoască că este un ziarist de calitate

    care atrage publicul să citească şi să ajute GSP într-un fel

    sau altiul. Sper să-mi îngădiue să fiu parte din trupa lui de

    comentatori.

    Pe curînd, Sorin

  83. Excelent!… Insa televiziunilor vor continua la fel, atata timp majoritatea celor care privesc nu isi vor dori alt gen de emisiuni. Momentan, cred ca majoritatea celor care privesc, rad cu gura la urechi in fata unui spectacol demn de toata jena, care ar trebui blamat si nu incurajat.
    Adi tu continua sa-ti faci treaba asa cum sti tu ca trebuie si poate vei schimba ceva.
    Respect!

  84. chestia e ca numai in don Giovani ne e speranta: sa le mai traga o flegama in cap la realizatori si acestia sa inchida taraba!
    iau spaga nene georgescule realizatorii astia!

  85. foarte tare.si unde mai pui ca e foarte la obiect.asta se intampla deoarece in fisa de cerinte pentru angajare asta s-a cerut.sti cine imi place sa apara de fiecare data la astfel de emisiuni?decebal radulescu.cu fiecare emisiune ma convinge ca privirea aia tampa este rezultatul a ceea ce se intampla in spatele ei.a privirii.

  86. Ai foarte mare dreptate Adrian.
    Astea sunt televiziuni de Cancan si nu de sport! Nici nu e de mirare ca se ajung la acte de violenta pe stadioane la ce “personaje” si ce “dialoguri” sunt la aceste televiziuni! Eu am renuntat de curand la RDS&RCS fara nicio suparare ca nu vad GSPTV si GigiSport. Daca vreau sa vad un meci de fotbal am Eurosport2, cu meciurile din Anglia si Germania…ca sa nu mai vorbim de calitatea transmisiunii! Oricum nu au niciun viitor televiziunile astea, vor disparea asa cum au aparut!

  87. ai pus punctul pe “i” cu acest articol , bravo tie si sper sa nu te judece colegii tai doar pt faptul ca spui adevarul

  88. Foarte tare articolul si ma bucur ca l-ai scris.
    Asteptam demult pe cineva sa scrie, dar cine oare ca
    80%dintre cei care ar trebui sa scrie au astfel de emisiuni sau participa la ele. Chestia asta o putem extinde la mai toate talk show-urile din media romaneasca. Oricum ma bucur ca avem
    pe cineva care scrie “iute” si mai ales”piperat” Succes in continuare.

  89. Salut! Aici vorbesti despre lucruri pe care noi le stim si le trecem cu vederea din lipsa de alternativa. Intr-adevar sportul s-a transformat in altceva, in show, intr-o masinarie de adus bani si uitam de fapt ca suntem niste biete fiinte.

    Am mai citit mai demult, ce-i drept un alt articol pe aceeasi tema… http://www.vivasport.ro/2009/03/17/unde-e-sportul/

    Poate se autosesizeaza careva…

  90. Daca va mai aduceti aminte acest tip de emisiune “sportiva” gen mahala raspandita in momentul de fata la toate televiziunile care fac emisiuni de acest fel a fost nascuta, crescuta si dezvoltata la forma actuala de catre “dinozaurul” televiziunii sportive romanesti, titanul absolut, d-l Ovidiu Ioanitoaia. Da, dansul a inceput prin a aseza fata in fata niste “oameni de fotbal” care sa-si dea cu parerea despre………….?!?!? despre ce? despre fotbal? care fotbal? mai avem fotbal? Ahhhhh ….!!! DA Spectacolul acela in care intra pe teren doua echipe de jucatori in aplauzele unui public venit la stadion pentru a urmari EXCLUSIV o partida de fotbal, un meci, o intrecere sportiva ca apoi sa poata merge linistiti undeva intr-un bar, la o terasa, sau chiar acasa pentru a discuta amical la un pahar de bere fazele importante din meci.
    Vedeti asa ceva acum la noi , la fotbalul romanesc ???
    NU. Raspundea odata Ilie Nastase intr-un interviu intrebat fiind daca il mai intereseaza fotbalul romanesc si stirile sportive: <>. A nu se intelege ca as avea ceva cu Ioanitoaia dar mi se pare normal ca cel care a inceput sa coboare stacheta ar trebui si sa incerce sa o ridice. Cred ca trebuie sa reducem rating-ul emisiunilor de acest gen catre zero, sa nu ne mai uitam, sa vada si ei ca se “porcesc” degeaba, ca nu-i mai vede nimeni, ca nimeni nu-i baga in seama. Cred ca indiferenta doare cel mai tare si este arma care ne sta la indemana cu care sa-i putem ataca. (Cu conditia sa se simta.) In rest sare, arde si piper dupa gust!!! (:

  91. Raspundea odata Ilie Nastase intr-un interviu intrebat fiind daca il mai intereseaza fotbalul romanesc si stirile sportive: ” Nu mai urmaresc fotbalul si stirile sportive pentru ca acestea au devenit stiri mondene despre sportivi”

  92. Nu stiu de ce dar imi dai impresia ca bati spre Sport.ro, dar nu te uiti si in propria ograda…
    Iti dau perfecta dreptate…

  93. Salut.

    Lasa Adriane, ca vine acum sezonul rece. Abia astept sa aud ce bocanci si-a mai luat Moti si de cate ori a cazut Jiji in fund pe Clabucet, respectiv chestii mult mai importante decat faptul ca Gregor Schlierenzauer sare regulat 140 de m pe trambulina de 120. Anul asta, poate reusesc sa sparg televizorul de nervi (era cat pe aci sa o fac la inceputul lunii, cand in loc de recordul la suta a lui Bolt pitica aia de la Stirile Pro TV anunta ce cumparaturi si-a mai facut nevasta nu stiu carui jucator de la CFR). Si asa am nevoie de un aparat nou.

    Sa auzim de bine.

  94. Sunteti cu totii niste rautaciosi! Ce placere mai mare pt un microbist dacat un dialog spumos intre Vasile Turcu si Marius Chican!

  95. Salut,

    Adrian imi plac articolele tale, dar totusi te bazezi cam mult pe ironie. Te-ai gandit sa te apuci si de lucruri mai serioase?

    Numai bine!

  96. bravo,minunat,inca ceva noi nu avem televiziuni de sport si nici stiri din sport,la noi totul se rezuma la acest campionat de fotbal care este infect.

  97. mala

    salut

    doar in trecere. simteam nevoia sa urlu, e prea tarziu s-o fac in realitate :D

    Unirea cum se simte? Rezista? :P

  98. Mi-a plăcut.
    Sper din toată inima, că moderatorii noştri trag în capcana lor pe oamenii de fotbal nr.1 şi nr.2., ca să ne poată prezenta nivelul unde s-a ajuns.

    Te rog, scrie ceva iute şi piperat şi despre comentatorii noştrii de formula 1. Sunt de cascadorii râsului.

  99. aceleasi fetze “inteligente”,aceleasi declaratzii “incendiare” aceleasi “cele mai urmarite talk-showuri din Romania” si in final acelasi deznodamant, ‘de capul meu, ce ‘romaneste” suna!!
    salutari si numai bine!!
    PS ‘am vazut filmul “Viva Zapata” cu Marlon Brandon si la sfarsitul filmului, ghiciti ce scria la subtitrare?,adrian georgescu @gsp.ro :P, de aici am dedus 2 variante : ori AG s-a apucat de subtitrari ori cel cu subtitrarea e mandru ca e fan AG :)
    viva zapataaaaaaaaaa!!! :D

  100. Exceptional!!! Bravo Adrian! In sfarsit scrie cineva si despre asta! Chiar mi-e scarba sa mai urmaresc o emisiune de fotbal,am ramas doar cu Vochin si Zona verde. Meciul de fotbal si atat,comentariile le facem la o bere pe o terasa,nu mai stam inchisi in continuare in casa,cum stateam inainte ,sa urmarim emisiuni chiar “de rahat”!

  101. super!
    ma intreb cum de tu ai rezistat acestui curent de prezentare
    al stirilor sportive, care acum nu mai sunt sportive,sunt mahalagisme,barfe cotidiene,mai degraba incep stirile din sport cu ce a facut nevasta sau amanta vreunui sportiv decat cu ce a realizat acesta sau echipa lui!
    tu esti in continuare o dilema:CUM AI FACUT DE AI RAMAS NORMAL,IN LUMEA ASTA ANORMALA???
    FELICITARI!!!

  102. Cineva drag sufletului meu, ma tot roaga de aseara sa scriu si sa amintesc celor de varsta a 3-a / a 4-a :

    “Samnata de scandal, aruncata cu maiestrie – uneori – , de catre realizatori, releva pofta de decibeli, paruiala verbala, furia si injuria,
    care – toate – denota “foamea de rating”!!!

    Cine isi mai aminteste, pe la 1972, cand a aparut revista “Saptamana”, s- a institutionalizat SCANDALUL din mass-media sportiva, legat de fotbal!
    Si anume CEARTA dintre TITI TEASCA si…DOBRIN !!!
    Mai stiti cine era…”tatuca”- moderator???

  103. d c la toate meciurile din ligue 1 sau transmise de o tel franceza ( canal + ) la cornere se foloseste camera de la 16 metri ?????????????? e iritant si frustrant…
    sper ca nu sunt singurul enervat de chstia asta..

  104. Sunt un mare fan al fotbalului si sunt abonat la DIGI, dar in timpul Supercupei Europei am urmarit pe SPORT1 un impresionant spectacol atletic, Grand Prix-ul de la Zurich! Parca merita sa-l vezi pe Bolt decat antifotbalul lui Lucescu!

  105. Felicitari !Superb articol ! Purul adevar !
    Trist este ca nu se vede vreo iesire din acest rahat.
    Sper sa citeasca articolul si marele moderator Stucan si cu al sau celebru co-mesean Alex Radulescu.

    Apropo , nu o sa se uite urat la tine prin redactie ?:)

  106. comentariile sunt foarte pertinente.din punctul meu de
    vedere un stiucan radulescu si bancu care se cred marispecialisti
    sunt niste aroganti plini de ei sin surii care detin asdevarul in orice
    eu nu ias tine nici la registratura ca mi-ar face firma de ras. de cate
    ori ma uit la televizor di dau de ei schimb programul si
    ma uit la animal planet

  107. Hai ca le-ai zis-o tare! Bravo!
    Dac-ar mai fi si careva interesat… pana la urma, tot telespectatorii ar putea face sa dispara aceste mizerii. Ia sa boicotam cateva saptamani aceste mizerii, sa faca audienta ZERO – sa vedem atunci: mai e dispus careva sa bage bani in publicitate pentru acele ore? ii mai suporta patronii televiziunilor pe acei realizatori?

  108. felicitari pt scurta analiza a unui moment lung si penibil care infatiseaza perfect talkshowurile de “sport” de la no!

    una peste alta, canalele de sport trebuie urmarite doar pt a vedea un meci in direct si eventual cateva declaratii la cald.

    din acest punct de vedere (al meciurilor live) macar sport.ro mai transmite niste tenis, iar digisport chiar ma incanta cu primera division si serie a. gsp tv… dezamagire totala

    ps: silviu tudor samuila cred ca e cel mai netalentat, eufemistic vorbind, moderator din breasla (poate la bataie cu ioana cos(z)ma)

  109. E STIUCAN !!!! NU !?!?!?! EL E!!! da,televiziunea este de r a h a t in ultimul timp.comentatorii au luat-o pe campii

  110. Bravo Adi, ai pus punctul pe I! Dar din pacate o parte din cei care se scalda in dejectii sunt de la tine din ograda…
    Si intrebarea cheie: ce-i de facut?

  111. Asa e, deja e prea mult, macar de ar mai schimba si ei decorul, sa faca emisiunile de afara, de la vreun stadion, de aiurea. Oricum, mizeriile astea nu se intampla doar in sport, vezi si cazul televiziunilor cica de stiri, in fapt se mesteca vorbe la greu, dar din politica. Daca a dat unul o basina, faci o emisiune de o ora, nimic concret din esenta problemei, sport in cazul asta. Dar s-a cam saturat toata lumea, deja. Bafta!

  112. Georgescu’, tata …pe vremea mea era un singur post de televiziune si un televizor pe scara de bloc,ce vreau sa spun e ca nu inteleg de ce trebuie sa platesc de 3 ori pentru acelasi produs:1) abonament la cablu,2)abonament internet,3)ziarul gazeta sporturilor.continund in aceiasi nota , de ce trebuie sa platesc sa vad pe internet ,pe site-ul dv.?

  113. Cu exceptia Fanatick Show, singura hiba, Digisport e cel mai complet canal din ROmania,comparabil cu Eurosport sau Sky Sports. Pentru cei care nu stiu, pe langa cea mai bogata oferta de fotbal: Anglia Germania, Spania, Italia, Romania, plus meciuri din Europa, acest post transmite (sau urmeaza sa trasmita) si handbal romanesc masculin – feminin, volei, atletism, tenis, MOto GP, rugby, NBA !!!! si in curand se pregateste si baschet romanesc! Nu va uitati la Ivanovic si aveti cel mai bun canal de sport.

  114. Stiti care este cel mai grav lucru? Ca acesti “ziaristi” de la aceste “televiziuni de sport” chiar se cred importanti si chiar cred ca fac rating…Ei nu fac nimic altceva decit sa copieze modelul OTV, de fapt nu gasesc nici sport si nimic sprtiv in astfel de dejectii tv

  115. Faptul ca pot urmari un Milan-Inter 0-4 mie imi convine foarte mult.
    Plus Antena televizeaza numai Steaua si eu nu tin cu ea, vreau sa vad si
    alte meciuri. Deci imi convine sa am GSP TV. Ma uit la ce ora e meciul si
    ii dau drumul atunci, nu mai repede.
    GSP TV nu e post de sport, da doar fotbal, Sport-ro nu da sport, doar show(wrestling)
    dar DIGI da sport. Daca nu il luau pe po rcul de Ivanovici era cel mai bun canal din grila.
    Pacat ca trebuie sa-l suportam pe idi ot, dar se pare ca sunt destui mancatori care
    pun botul la asa ceva. :|
    99,9 % din cei care au postat sunt sigur c anu urmaresc, dar un meci tot gusta.
    Se pare ca asta vor astia sa ofere: barfele scarboase(si false) a lui Udrea,
    instigarile mizerabile ale lui Stucan, stupiditatea lui Radulescu, Buzarin si Gradienscu(mare expert),
    labilitatea lui IoanitOAIA si cretinismul lui Craciunescu. Concurenta vine cu “Manolo”, Moraru,
    fatuca habarnista, iar astia noi cu rasuflatul por c ochelarist(nu vezi toata ziua un por c cu ochelari, ei?)
    si marele gregoar.

  116. Sint un mare iubitor al fotbalului…tocmai de aceea constat cu durere ca-mi pierd mult timp in fata acestor emisiuni.Bravo! pt aceasta caracterizare…..

  117. bravo frate, in sfarsit cineva o zice tare si raspicat….
    Gazeta zice ca face orice sa promoveze sportul… auzi tu.. “noua ne pasa de sport”… cum sa le pese de sport cand la gsptv aia promoveaza doar dejectii umane??!! ce sport? care sport? tzatze, injuraturi si 3 ratati care comenteaza acel lugubru sir de faze ciudate

  118. Cel mai bun articol de ani buni … de la inceputul marii emisiuni “Procesul etapei” si momentul in care am inceput sa copiem presa de scandal din anglia si formatul zierelor turcesti … poze si stiri soc. Felicitari Domnule Georgescu pentru curajul de a iesi in fata. Trist e ca s-ar putea sa ca asta se te infunde … inca o data FELICITARI

  119. TRIST dar ADVARAT!
    Singurul articol de multa vreme incoace care priveste in interiorul “fenomenului” <> mai ales cand vine vorba de “fotbal”
    Astept un articol si despre presa scrisa, care de multe ori se confunde si ea cu ce este scris in articol.

  120. Am prins si eu aseara, dupa marele derby exact acest gen de emisiune, pe televiziunea fara de imagini… Incredibil. Trecusem pe acest canal, nevoit fiind. Naum inchisese marea editie speciala de pe Antena 1, motivand ca l-a scapat pe un interlocutor important (G. Becali) si ca sa-l urmarim pe GSP, ca poate il prindem acolo pe marele staroste. Automat am trecut pe Sport.ro. Si acolo era interlocutorul. A stat vreo 20 de minute, iar oamenii din studio practic nu-l intrebau nimic pe Jiji, doar mai scoteau si ei un enunt pe gurita, si asteptau sa-i intrerupa Jiji sa ii completeze, sa-i contrazica, sa sporovaiasca el acolo…, orice, numai sa nu taca. Ba Manolo, la un moment dat, il intreba pe Jiji ce parere are despre Boneti, ca el nu stie ce parere sa-si faca!!! Marele ziaris Manolo nu stia ce sa mai creada despre Boneti infrantul de amatori, dar invingatorul cu CFR, Slovan si Steaua! Si ii cererea parerea lui Jiji! Ca el nu stie ce sa mai creada… Pai la asa ziaristi, asa televiziune fratilor! Rusine.
    Bravo Adriane. Bunicel articol.

  121. Te salut domnule ziarist si te respect.
    Citesc articolele tale si doresc sa spun ca nu ascult de ceva vreme aceste inimaginabile stupiditati de care vorbesti.Am interzis si copiilor mei care fac fotbal sa mai asculte aceste imbecilitati de la acesti ……
    Doresc insa sa mai adaog ceva. Astazi mi-am cumparat o trusa medicala pentru masina ca trebuie sa merg in Italia si a expirat cea Germana avuta in masina. Am luat-o si …surprins,am deschis-o pentru ca era ceva ciudad comparind-o cu cealalta.
    Era foarte usoara.Am deschis-o si …doar citeva obiecte,un pansament ,o foarfeca,o manusa chirurgicala,un garou…
    I-am zis sotiei. Romanul chiar s-a hotarit sa fie PROST.Asda a vrut el,asa s-a hotarit,fie ca e ziarist,doctor,parlamentar,zidar si alte categorii sociale.S-a hotarit sa fie PROST,si asa este.

  122. At the north side of the town you will find top-of-the-line mansions, estates and condominiums owned by the richest and most popular people in the United States. The great thing about chandeliers is that you can practically hang them anywhere you like and the comments of admiration are guaranteed to flow in.