in Gazeta Sporturilor, Imprevizibil

Echipa de nicăieri

În media de specialitate, campioana trăieşte două zile, ca speciile sortite din start unei vieţi scurte, în timp ce echipele călcate de turci prin Europa League au o existenţă de tip broască ţestoasă. În ziua returului cu Rangers, în portofoliul de ştiri al Unirii din pagina gazdă a gsp.ro încă apărea o informaţie veche de peste două săptămâni, legată de cântăreaţa Pink.

Unirea nu are fani numeroşi şi dedicaţi care să determine un flux constant de ştiri – încă nu există “Legione Urziceni”, “Peluza Bărăgan” sau “Divizia Lupilor” – , dar reuşeşte să convingă o categorie mai greu de sedus: publicul neutru, ce nu cumpără neapărat ziare de sport şi nici nu e prea interesat în a-i asculta pe Borcea şi Becali intervenind telefonic. E o formaţie care poate reveni când este condusă, ai cărei fotbalişti stăpânesc procedeul şutului de la distanţă. Observăm în jocul ei buna folosire a armei letale numită presing sau că, în funcţie de dinamica fazei, fotbaliştii apar deseori în poziţii surprinzătoare, creînd superioritate.

După partida din Ghencea rămâne însă şi un gust amar. Chiar dacă am egalat in extremis, Rangers era o echipă de bătut. Mental, ne-am încâlcit năzuinţele în plasa de siguranţă a locului trei, deşi adevărata primăvară fotbalistică se trăieşte în Champions League, nu în Europa League. Extrag, de aceea, din ochiurile plasei declaraţia nebunească a lui Frunză – “Nu-i nimic, vom recupera punctele cu Sevilla” – şi o pun la păstrare. Mai ales că peste trei săptămâni nicio vedetă pop nu va concerta în România, deci ştirile despre Unirea vor fi cam tot acestea.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

185 Comments

  1. ~:în timp ce echipele călcate de turci prin Europa League au o existenţă de tip broască ţestoasă:~. -mi-a placut enorm

    bun de tot articolul …felicitari

  2. “…reuşeşte să convingă o categorie mai greu de sedus: publicul neutru, ce nu cumpără neapărat ziare de sport şi nici nu e prea interesat…”
    Incadrindu-ma in categoria definita mai sus subscriu. Felcitari, AG

  3. pai daca Bucsaru nu cere arbitrii straini,nu se cearta cu nimeni,nu face scandal, pt ce vrei sa apara urziceniul in gsp?!? doar pt ca joaca fotbal?

  4. Din pacate peste 2 sapt ne vom afla in plina saptamana preelectorala, asa ca nu-i exclus ca vreunul dintre candidati sa ocupe abuziv pagina in cauza.
    Si cum meciul respectiv se joaca pe Ghencea, nici nu-i greu de ghicit

  5. george
    cred ca e mai mult un cerc vicios:ei zic ca dau ce se cere,iar publicul se indobitoceste citind toate prostiile lor.
    parerea mea

  6. E foarte adevarat ceea ce scrii, dar sa nu uitam un lucru: presa nu scrie ca sa informeze, presa scrie ca sa vanda. Putinele exceptii, cum e si blogul tau, sunt doar… exceptii fericite. In rest, presa, vrea sa scoata cat mai mult (bani, audienta) si sa nu munceasca deloc. Steaua e o optiune comoda si verificata. De ce sa strici ceva care merge?

  7. apropo:am fost ieri la meci si am stat o ora si 45 de minute in ploaie.nu imi amintesc alt meci pt care sa fi meritat sa stau in ploaie atata timp.am plecat chiar fericit de la stadion.sper sa ajung si la meciul cu sevilla

  8. Salut

    Sunt foarte bucuros ca echipa asta joaca ceva. Si, spre deosebire de rezultatele CFR-ului de anul trecut,rezultatele Unirii ma fac sa ma simt mai bine. Echipa asta e o echipa romaneasca. Aseara, in afara de Arlauskis, Brandan si Ricardo, restul erau romani. CFR-ul nu ma face sa simt romaneste, daca pot spune asa ceva. In perceptia mea, de roman, CFR imi pare o echipa rece. Parca e o echipa naturalizata. Ca sportivii naturalizati din atletism. Se canta imnul tarii tale, are echipamentul tari, dar parca ceva lipseste. La Unirea nu. Si daca, iarasi fac comparatie, in momentul in care CFR-ul a castigat campionatul, au existat niste dubii, mai ales in acel tur de campionat, plus atitudinea lor (votam cu Dragomir, Mircea Sandu e cel mai bun si il sustinem), cu Unirea n-a fost asa. Au existat probleme de arbitraj si cu ei, dar erau arbitrii straini. Nu stiu cine a zis ca revolutia in ’89 a inceput-o Universitatea Craiova, cand a batut in Ghencea cu 2-1. In gluma bineinteles, dar mi-as dori ca Unirea sa inceapa o noua revolutie in fotbal. In urma careia sa cada “victime” toti patronii cu gura mare si cu buzunarul mic, toti conducatorii fotbalului care nu au niciodata nicio responsabilitate, toti fotbalistii care mimeaza fotbalul de ani buni, si lista ramane deschisa.
    Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca diseara “granzii” nu vor face decat un punct din 12. Vad un egal la Cluj.
    Si da. Sunt satul de Steaua. Vreau fotbal in ziarele de sport, nu cancan. Iar in momentul de fata, doar Unirea incearca sa-l joace.

  9. GSP ar trebui sa aiba sloganul “Noua ne pasa de Steaua. Poate prea mult.”

    Cu argumentul “asta cere publicul” s-au nascut monstrii gen OTV si se intretine presa sportiva de can-can. Cred ca problema nu e la presa, ci in asteptarile noastre. Sunt irational de ridicate.

  10. Sunt fan al unei echipe din Bucuresti, insa aseara pot spune ca am trait trup si suflet alaturi de Unirea! De mult nu mi-a fost dat sa vad o echipa romaneasca, care sa joace atat de bine. Parca ma uitam la un alt meci, nu la o “debutanta” impotriva campioanei Scotiei. Felicitari! Pentru aceasta seara, din pacate, ma astept din nou la niste evolutii sterse.
    Foarte bun articolul

  11. Ultras, miscarea tineretului

    Ultras
    Ultras
    Statul poliţienesc român îşi dă zi de zi măsura incapacităţii sale de a mai stăvili revolta sufletească care a cuprins uşor, uşor, o parte a tineretului nostru. Este adevărat (şi noi suntem oamenii realităţilor şi suntem primii care recunoaştem asta !) nu există ceva coordonat pentru a putea schimba lucrurile. Dar, cu toate acestea, statul antinaţional simte pericolul. Îl simte şi pentru ca acest sistem să trăiască, minciuna care îi stă la bază trebuie transmisă sub masca adevărului şi mai ales, trebuie ca minciuna să devină adevăr universal cu drept divin, care să marginalizeze, şi la nevoie sa elimine, pe cei care gândesc (nu este vorba de a gândi altceva în neconcordanţă cu ceea ce gândeşte sistemul, este o greşeală doar să gândeşti şi, mai ales, să ai capacitatea de a deveni opinie capabilă să strângă în jurul său adversari ai regimului).

    Un astfel de fenomen se întâmplă cu mişcarea dezvoltată treptat de la jumătatea anilor’90 şi anume mişcarea ultras ( cu formale ei actuale, care s-au îndepărtat mai mult sau mai puţin de forma originală ) şi care este în fapt mişcarea tineretului la ora actuală. Ea simbolizează revolta, cel puţin la nivel mental, împotriva unui sistem generalizat de corupţie, abuzuri şi mişelii care se tot derulează de aproape două decenii în ţara noastră. De aceea, pericolul pe care l-au simţit reprezentanţii sistemului, cum ar fi Dumitru Dragomir, în fotbal, s-a transbordat treptat asupra întegii societăţi printr-o campanie susţinută diabolic de mass-media unui Sârbu, Voiculescu sau Vântu.

    Pericolul nu era reprezentat atât de existenţa unor suporteri care fac violenţe ocazionale, cât de existenţa unei opoziţii curate, care să nu se afle sub influenţa sistemului, cum ar fi partide si organizaţii naţionaliste care au în spate securismul, fie democraţii de salon cu rentă lunară în Occidentul cosmopolit, care vor să distrugă naţiunea noastră şi care aparent luptă pentru dreptate sub masca reformării societăţii şi schimbării mentalităţii noastre aşa zis învechite.

    Aşa stând lucrurile şi pericolul naşterii unui curent antisistemic puternic (de exemplu Mişcarea Legionară) s-a trecut treptat la înăsprirea represiunii sub pretextul existenţei unor huligani antisociali care dreanjează opinia publică (adică presa controlată, democraţii cu foste ştate comuniste – oare LPF vă spune ceva? – şi noii favorizaţi ai sistemului care dacă acesta ar dispare, i-ar face şi pei să nu mai existe). Fără să se întrebe niciodată de se produc incidentele (întrebăm şi noi oare frustrarea acumulată datorită acestui sistem aflat in metastază nu are niciun rol?) şi periolul fiind creat, s-au născut şi antidoturile pe care le cunoaştem de milenii. Adica interlopii care au vechi colaborări cu sistemul datorită imunităţii de care au nevoie din cauza infracţiunilor pe care le fac. Aceştia au devenit treptat şefii peluzelor îmblânzind, dacă putem spune aşa, mişcarea şi la nevoie raportând cu conştiinciozitate protectorilor cine sunt cei cei care nu pot fi supuşi, vezi cazurile de la marile cluburi din Bucureşti: Steaua, Rapid şi Dinamo (dar cred că situaţia se regăseşte şi în provincie). Apoi, mass-media şi-a făcut şi ea treaba şi a promovat figurile unor patroni gen Gigi Becali, George Copos, Cristi Borcea, care au devenit modele şi obiective de atracţie pentru marea masă a publicului prostită cu fraze demagogice de 20 de ani încoace, de tipul: „mai greşesc ei, dar bagă bani în fotbal”, de parcă vreun individ ar sta la un club de fotbal dacă nu ar avea profit! Şi astfel, s-a ajuns la etichetarea părţii active a suporterilor, în special, şi a societăţii, în general, cu epitete ca huligani, drogaţi şi derbedei, pentru a asmuţi restul opiniei publice contra acestei părţi active şi astfel a o reduce la tăcere. (să nu uităm că băieţii aceştia mai merg şi pe la manifestări naţionaliste, păstrează onoarea naţională aşa cum o înţeleg ei, iar asta e un păcat de moarte astăzi).

    Astfel, printr-o diversiune demnă de o ipocrizie fără margini, promotorii libertăţii democratice au ajuns să ceară măsuri represive împotriva unei părţi însemnate a tineretului (nu 200 sau 300 de persoane, cum spunea un anume Tolontan) pentru a stârpi din faşă mişcarea. Anii 1938-1939 vă spun ceva? 13-15 iunie 1990 vă spune ceva? Sau poate momentul 21-25 decembrie 1989? Dacă nu, înseamnă că aţi citit degeaba articolul.

  12. @A.G.:

    Intr-adevar,articolul tau este foarte bun si direct la subiect,iar despre meciul de aseara al Unirii pot spune doar ca a jucat destul de bine si ar fi meritat sa castige,cu acest egal nu prea se-ntrezaresc optimile Ligii Campionilor,ci doar sasesprezecimile Ligii Europei.

  13. Felicitari AG, bun articol!
    Intrebare: cum se face ca toti scotienii declara la unison ca ei meritau sa castige? E vorba de mentalitate de campion? Sau de incapacitatea de a infrunta o infrangere?

  14. Buna ziua.
    Mihnea
    Cred ca, desi rezultatul poate fi considerat echitabil, Unirea ar fi trebuit sa invinga. Cu ceva mai multa concentrare si, poate, noroc, acum ar fi avut 7 puncte. Aceste doua puncte pierdute vor fi mult mai greu de obtinut.
    Sa vedem cate sanse va mai avea la LC inaintea partidei cu Stuttgart.

  15. In sfarsit si ceva despre Unirea Urziceni. Care a jucat in Ghencea cu Glasgow Rangers, echipa pe care a intalnit-o si Steaua tot in CL, Steaua, care are fieful in Ghencea si a-l carei finantator este Gigi Becali, care a facut si a dres si care chiar acum este in direct si….

  16. Si acum la obiect! Au gandit modest si rezultatul a fost pe masura. Chiar MM a zis ca e fenomenal un egal si exact asta a fost obiectivul.
    Pacat ptr ca Rangers era de batut. Mai ales ca se gandeau ai nostri ca Sevilla e deja calificata la returul cu Unirea si o sa se multumeasca cu un egal…Exact blana din padure!
    Pacat! Chiar aveau sanse sa mearga mai departe in CL. Asa cum e acum..e extrem de greu. Poate insa sa faca egal la Stuttgart ca de batur pe Sevilla..sorry! Mai ales ca deja s-au resemnat!

  17. Oierul sparge embargoul electoral si ne strica linistea prin aberatii “marca inregistrata” gigi!

    Oier cu maru-n gura!Dupa fenomenalul succes din finala ligii campionilor la branza, contra galacticei Fc Timisoara Rocar Bragadiru, creditorul Stelei a iesit din nou la rampa cu declaratii spumoase si neverosimile. Obisnuit cu umilintele in ultimul timp, acesta considera probabil o mare performanta sa invingi “galacticii” Timisoarei dupa un meci recomandat celor care sufera de insomnie cronica.

    Pentru newsin si toate oile reformate, ciobanul a declarat:

    “Steaua joaca de cinci ori mai bine cu Stoichita decit o facea cu Bergodi. Avem super echipa acum, Bergodi stagna jocul”

    Traducere fcsteaua.ro in limbaj ovin: ” Steaua e la fel de jalnica precum arata linia de clasament din Europa, avem o echipa mediocra, jucam mai batraneste decat nationala lui Piti”

    Apoi a venit cu o declaratie menita sa impresioneze scolarii de clasa a IV-a, cei care sunt slabi de inger si oile care declara ca Nea Gigi investeste mult la Steaua.

    “Nu mai dau absolut niciun ban pentru transferuri. Pentru ce sa dau? Avem super echipa. Nu cred ca avem probleme cu rezervele atunci cind se accidenteaza unii jucatori, avem o gramada de rezerve, nu mai e nevoie de niciun transfer”.

    Traducere fcsteaua.ro in limbaj ovin: ” Criza e mare papagalilor, sa credeti voi ca eu am atatia bani cat ma laud ca am, si fiti sigur ca daca o sa dau bani va fi pentru un transfer aiurea, dupa dvd-urile aduse de Mache si Breloc. Avem extraordinar de multi jucatori, la meciul cu Fenerbahce din Europa League din cauza ca aveam prea multi jucatori valizi, ne-am incurcat si nu am completat lista de rezerve cu cati jucatori aveam nevoie hahalerelor.”

    Delirul continua, minciunile curg la fel de lin ca si un-doiurile Toja-Nicolita:

    “O să vedeţi că vom merge la Istanbul şi vom odihni jucătorii, pentru că nu mă interesează să fim obosiţi. Păi, ce? Pentru ce să să ne zbatem? Pentru 120.000 de euro cât ia echipa dacă învinge şi 60.000 la egal? Nu, nu mă interesează asta, nici imaginea, lumea se învârte în jurul banilor, bani care se găsesc în Liga Campionilor. Principalul nostru obiectiv este campionatul. Unirea Urziceni a luat 12.000.000 de euro din banii Ligii Campionilor, Steaua ar lua 17-18 milioane, cu bilete, cu tot”

    Traducere fcsteaua.ro in limbaj ovin:” Presimt ca vom fi umiliti la Istanbul si prefer sa joc cartea indiferentului. Ce conteaza ca i-am stabilit lui Bergodi sa castige Europa League cu manji de 19-20 de ani? Lui Stoichita ii cer sa faca 0 puncte. Nu conteaza palmaresul, onoarea Stelei hahalerelor, conteaza banii pe care ii bag in buzunar. Pot sa iau 6-0 meci de meci, daca m-ar califica in Champions League, sa iau potul cel mare. Bani m-ai inteles. Ce onoare sifonata de Bergodi? Eu sunt om de onoare? Strugurii sunt acrii daca ajunge Unirea la ei. Scolarii si pensionarii aduceau 6-8 milioane din incasari daca jucam in Champions League. Astea sunt declaratii date fiind high”

    In final, nu a uitat sa trimita sageti celor care sufera de boli care afecteaza podoaba capilara:

    “Ce sa mai vorbim de ei? La gara cu ei, tata! Grzelak sa ia trenul de Polonia, Bibiskov sa ia trenul de Bulgaria, si cu asta basta”.

    Traducere fcsteaua.ro in limbaj ovin:” Eu consider oamenii carpe, m-ai inteles. Imi place sa ii umilesc, pentru ca stiu un lucru: prostimea ma adora”

  18. pe termen lung e buna gandirea lui Petrescu.echipa e buna,joaca bine ,dar e departe de o maturitate in europa care sa-i permita mental,fizic,tactic o participare in fazele superioare la acest nivel.Europa ligue e o competitie unde Petrescu si-ar putea face junioratul in asemenea competitii,si echipa de asemenea!Petrescu vrea certitudini nu sa faca impresii de moment,bravo lui,un adevarat profesionist!

  19. Astept inca vreo 5-10 comentarii de 100 de randuri, poate le citesc in noaptea de Craciun, cand o sa am mai mult timp. Le iau copy-paste, le bag intr-un word si le dau la listat. Poate iese de-o carte…

  20. Da’ numai cu conditia sa fie despre Steaua. Musai comentarii despre Steaua la un articol despre Urziceni. Sunt mai convingatoare.

  21. Adrian,
    N-are sens sa te mai laud…ca doar de aia m-am “abonat” la blogul tau….
    Ptr ceilalti contributori, observ ca nu prea ati mentionat niciunul calitatea execrabila a terenului…si da, asta consider ca a afectat foarte mult rezulatatul final al meciului. Stiu! nu dati in mine, este un cliseu des folost, dar ambele echipe au jucat cu pedala de accelaratie la podea….dar toti cei 12 jucatori, au suferit cumplit din cauza gazonului. Golul scotienilor chair consider ca pe un gazon mai acatarii b-ar fii prins traiectoria aia ciudata….In rest, meciul mi-a placut enorm, nu-mi venea sa cred cum ai nostrii combinau rapid, preluau pase lungi fara sa sara mingiea din ei ca din gard (aviz 85% din minunatii jucatori din Liga1) ..iar de atitudine…absolut remarcabil. Dupa egalare….efectiv sau aruncat pe ei..e drept cam haotic…dar spiritul conteaza,nu?….Chiar si-au dorit victoria…deci nu cred ca-i corect sa-i acuzati de mentalitate baguboasa…limitata…tipic romaneasca..etc.
    Hai va pup ca ma vede sefu ca “Ii dau in cap”…Back to work!!!

  22. @ AG

    Atat Unirea cat si Stuttgart meritau sa castige meciurile disputate ieri. Cum ambele au facut egal, diferenta de puncte dintre ele a ramas aceeasi. Desigur, prin cele 2 egaluri Rangers a ramas si ea in calcule. Sevilla este deja calificata si mai mult decat probabil nu va juca la Bucuresti cu foarte multi titulari. Este pentru prima data cand o echipa romaneasca are sanse reale de a se califica in primele 16 cluburi ale Europei si cred ca Unirea o va face.

  23. @ AG… the other day am zis 2-2 pt ca asa mi-a zis mama omida..huh..a fost numai 1-1..ma refer la real-milan…o sa imi cumpar insecticid..dar tu ai zis 3-1..eh..eu mai aproape…ete pe ale mele in ordinea in care le-ai pus…. 1-2, 0-2, 2-2, 4-0.
    Eh .. si orasul ala cu 15000 de oameni poate sa imi zica oricine domnule…nu mai exista asa ceva in fotbal..stai sa dau un “google” sa vad daca este sau a fost un oras mai mic in LC

  24. yeap… cel mai mic oras din istoria CL si cupa campionilor europeni
    @genial american- don`t be so sure about Sevilla , i think they`ll use the first team. my opinion

  25. ga
    Da, din rezumatul meciului Stuttgart – Sevilla am vazut si eu ca nemtii au jucat bine de tot.
    OK, vin spaniolii cu rezervele, sa zicem, iar Sevilla nu are lotul Barcelonei dpdv al valorii celor de pe banca, insa tot va fi greu.
    Eu sper ca Glasgow sa-si vanda scump pielea cu nemtii, insa sunt cam subtiri pentru a-i bate.
    E foarte important rezultatul meciului Rangers – Stuttgart, pentru ca, in cazul cel mai probabil in care Sevilla va bate aici. Unirea sa aiba mai multe variante in meciul direct cu nemtii.

  26. Anderlecht-Poli 0-1
    Dinamo -Galata 2-2
    CFR Sparta 3-2
    Fenerbahce Steaua 3-1

    Despre Unirea Urziceni cred ca va face puncte in ambele meciuri ramase

  27. @AG
    M-ai facut sa rad…cica da gol poli :-) Dau o bere daca va fi asa.
    Ale mele pronosticuri:
    Anderlecht – Poli 1-0
    Dinamo – Galata 1-2
    CFR – Sparta 0-0
    Fenerbahce – Steaua 3-0…desi-s stelist :-(

  28. 1-2…1-2….:) dar cred ca poli are nevoie de un antrenor care stie sa joace si pe cartea atacului. deci sa mai schimbe partitura aia in functie de adversar

  29. Mutu s-a accidentat aseara la genunchiul drept. Se opereaza la sfarsitul saptamanii si sta cel putin o luna. (Zice site-ul oficial al uefa.)

  30. f bun articolul, ai pus punctul pe i in cateva probleme care mananca fotbalul romanesc si presa sportiva.
    Dan Petrescu trebuie sa mai lucreze un pic la comportament, ca meserie stie.
    iar echipele din uefa sunt de rasul lumii. am un pic de speranta la CFR, dar restul… “se concentreaza pe campionat”.

  31. Borcea iar le-a transmis jucatorilor ca asta e un antrenament de pregatire a CL… Vom vedea “adevarata fata” a lui Dinamo impotriva Rapidului :P

  32. OK, OK, am redeschis TV-ul. Au dat ai nostri cu fumigene? Ar fi cazul să citesc postarea de mai sus in legatura cu mieluseii facuti pe nedrept huligani, drogati si derbedei, nu? Saracutii, ce i-as mai tine eu vreo 20 de ani la inchisoare in seara meciului…

  33. E normal ca “fanii” isi exprima “frustrarea impotriva sistemului mafiot” din Romania aruncand cu fumigene la Bruxelles, nu?

  34. Am vazut aseara rezumatul de la Urziceni pe FSC (Fox Soccer Channel). Teren jalnic, dom’le. Gol superb al Urzicenilor…
    Alaltaieri, cand au dat programul meciurilor, toate echipele aveau trecut intr-o paranteza imediat dupa nume, tara de unde provin. La ai nostrii nu scria decat FC Unirea Urziceni. Atat. Ori fiindca este o echipa arhicunoscuta in lume, ori fiindca ii durea drept in spitz de Romania. Ieri insa, dupa ce nu a fost invinsa de scotieni, a aparut paranteza cu un ROU in ea. Pe deasupra au declarat-o echipa cu sanse de calificare…

    P.S. Cica in min 55 Dinamo conduce cu 0-3 pe Galeata (adica ca le da goluri cu galeata)…

  35. buna schimbare a facut Nelutu, Stancu si-a pus imediat amprenta pe meci lasandu-l pe cel mai mic jucator de pe teren sa inscrie cu capul.

  36. Eu as vrea sa ma refer la rezultatul Urziceniului de aseara. Un egal scos cu greu, datorita bijuteriei de gol a lui Onofras. Dar oricum nu cred ca daca scotienii ar fi invins, ar fi facut-o pe merit. Ai nostri au fost mai buni.
    Mi-am incheiat articolul de pe blog spunand ca atunci cand te gandesti ca puteam pierde, te multumesti si cu un egal, dupa o noua seara emotionanta oferita de baietii lui Dan Petrescu in Liga Campionilor.
    Unirea este o echipa care, asa cum spui si tu, reuşeşte să convingă o categorie mai deosebita de iubitori ai fotbalului pe care, iata, la meciurile de Liga Campionilor, ii face sa vibreze odata cu ea si le ofera emotii diverse.
    Cum va continua povestea Unirii in aceasta competitie, ramane de vazut dar este meritul lor si al antrenorului Dan Petrescu ca impun sa se vorbeasca si despre ei datorita rezultatelor pe care le obtin, chiar daca stirile despre ei nu sunt numeroase.

  37. 7 Ukraine 5.750 6.500 4.875 16.625 4.800 38.550 2/ 5
    8 Romania 16.833 11.333 2.600 2.642 4.750 38.158 5/ 6
    9 Netherlands 7.583 8.214 5.000 6.333 5.750 32.880 5/ 6

  38. AG
    A dat gol Timisoara. Ai o bere…
    Mama, ce echipa la Steaua…si Nicolita si Szekely si Bicfalvi pe teren…cred ca ma uit la CFR-Sparta. :-(

  39. Nu se rateaza de unde a ratat Kapetanos.
    Recunsoc, doi jucatori nu-mi plac de la Steaua: Toja si Kapetanos. Golurile ultimului nu ma incalzesc deloc, avand in vedere ca rateaza de obicei 4-5 ocazii mari pe meci.

  40. Nu-i nimic. Acum echipele romanesti se pot concentra pe competitia interna. Sa vedeti ce se va incinge lupta pentru titlu! Vom avea un retur de foc; cel mai spectaculos din ultimul deceniu.

  41. Hailelei, suntem praf.

    Eu am fost super optimist cu un punct in seara asta. Adrian, tu esti de-a dreptul inconstient cu patru :D .
    Ma duc sa ma culc, poate sa citesc ceva. Am obosit cu poli. La Dinamo nu m-am uitat. Am vazut echipele. Niculescu, Moti ,Tamas. Suficient.

  42. andrei
    Corect, insa eliminarea lui Mara a fost caraghioasa, neacordarea faultului la Traore, etc. A fost de parca in ultimele minute ii era teama ca nu-i iese rezultatul.
    Evident insa, CFR a jucat foarte slab. Nu pot sa-mi explic ce e in mintea antrenorului, de nu il foloseste pe Dubarbier titular.

  43. Las’ ca maine avem niste dueluri cel putin la fel de tari, s-aratam noi Europei fotbal:

    Viitorul Chirnogi – Viitorul Insuratei
    Unirea Tarlungeni – Electrosid Titu
    Ralbex Turcinesti – Ghecon Lapusata
    Nova Mama Mia – ACS Recas
    Marmatia Sighetu Marmatiei – AFCS Voinţa Livezile

    par cele mai echilibrate…

    Bafta tuturor si cel mai bun sa castige :lol:

  44. AG
    e adevarat ca in ultimele minute a fragmentat si mai mult decat la inceput, dar Tony l-a provocat tot meciul avansand cativa metri la fiecare aruncare de la margine desi era clar ca turcului nu-i place asta, iar Mara putea sa fie un profesionist si sa-si vada de joc.
    Conceicao e complet depasit, din moment ce echipa nu a facut altceva tot meciul decat sa arunce mingi inalte pe Traore.
    iar jucatorii s-au facut si ei de ras, n-am vazut atatea greseli elementare nici la divizia a doua.

  45. treaba e clara. Focus-ul pe campionat, e ultima data cand campioana ia firfireii sarind direct in liga. Acum sa vedeti lupte, butoane, valize, scandaluri

  46. Urziceniul se va califica in primavara Champions League, singura primavara adevarata, asa cum bine ai punctat Adrian. Un pucnt cu Sevilla si unul la Stuttgart ar trebui sa fie suficiente daca nu apar alte rezultate surprinzatoare(gen victorie Rangers si cu nemtii si cu Sevilla, deja calificata la ora acelui meci). Despre echipele din Europa league, nepasare, dezinteres si lipsa de valoare. Unirea a lui Dan e cel putin cu cateva clase peste la atitudine, stiinta jocului si valoarea jucatorilor. Il prefer oricand pe Galamaz lui Tamas si m am saturat sa tot aud ca Urziceniul nu are jucatori valorosi iar alti alcoolici de pe la gruparile “mari” sunt vazuti ca aceia valorrosi. Numai bine!

  47. Desi sunt fan Universitatea Craiova am spus vara trecuta inainte cu 3-4 etape de finalul campionatului ca Unirea Urziceni va castiga titlul si ca Dinamo nu va prinde CL. Era o nebunie fiindca Dinamo avea un avans considerabil atunci. Dar mi-a iesit. Acum va spun ca Unirea va castiga Champions League. Sa vedem pe unde scot camasa smecherii din fotbalul romanesc daca imi iese si acest pronostic.

  48. Huh? Dinamo n-a avut niciodata anul trecut un avans considerabil. A avut un avans fata de Timisoara inainte de primirea inapoi a celor 6 puncte de catre banateni. Si atat.

  49. UEFA has confirmed that NK Dinamo Zagreb have lodged an appeal against the UEFA Control and Disciplinary Body’s decision of Friday 30 October which ruled the club should be deducted three points following the crowd disturbances against FC Timişoara in the UEFA Europa League on 1 October. The date of the appeals hearing is yet to be determined.

    Rangers FC
    UEFA also announced that it has charged Rangers FC with the improper conduct of their supporters following the disturbances during last night’s UEFA Champions League match with FC Unirea Urziceni. The Control and Disciplinary Body will deal with this case on 12 November 2009.

  50. Eu nu stiu cum arata Bucsaru si nici nu vreau sa aflu curand. Acesta este unul dintre secretele succesului. Finantatorul finanteaza, managerul administreaza, antrenorul antreneaza si jucatorul joaca. Punct. Orice alta impartire a responsabilitatilor duce la esec.

  51. OK. Astazi e a 2a dimineata ulterioara unei seri cu fotbal. Concluzii? Dan Petrescu si Unirea sa faca bine si sa ne lase in pace, sa se mute cu totul in alta tara. Pai astia ne strica imaginea!!!
    Adrian, in postul de mai devreme ma intrebam ce meci au jucat si/sau vazut scotienii de sustineau ca ar fi trebuit sa castige. Au stat mai bine in teren decat in tur, dar Uimirea tot a fost peste ei… Asa ca revin cu intrebarea: scotienii nu stiu sa trateze o infrangere (pt ca pentru ei a fost un egal cat o 9 infrangere), sunt fffff pozitivi… ingamfati… rupti de realitate? Ca maine invatam si noi de la ei si vedem declaratii de genul “Fener/ Galata… samd a fost sub noi”.

  52. Mihnea
    pai Bucsaru nu prea reuseste sa vanda complexul rezidential … :D
    glumesc,
    dar cred ca nu are cui sa vanda echipa
    Oricum am gandit gresit, mai bine ne bucuram si apreciem ce fac ei acum . Cel mai fain ar fi ca pe toate stadioanele noastre lumea sa strige doar Urziceni, Urziceni(ca aseara la CLuj). Ar fi un mesaj clar inclusiv pentru presa sportiva :D

  53. @ Mihnea… am vazut sute de declaratii genul fener sau gala au fost sub noi… citeste un pic gsp..o sa vezi declaratii de genul asta…dupa meciul de la bucuresti cei de la steaua au zis ca au fost mai buni dar turcii au dat un gol din offside, dupa meciul de la galata dinamovistii au zis ca au jucat mai bine , ca este un scor mincinos dar apararea a fost tradatoare.. si inainte de fiecare meci, jucatorii, antrenorii, patronii, presedintii au aceeasi partitura :” o sa ne dam viata pe teren , suntem mai buni, ei nu sunt chiar atat de buni, au lacune in aparare bla bla bla…” si multe altele. Suntem mai rau decat scotienii crede-ma.

  54. Presa e de vina pentru dezastrul echipei nationale si al echipelor de club din Europa League. Pentru ca ne intoxiica cu ceea ce ei cred ca aduce audienta : scandalurile provocate de conducatorii de cluburi si cei apropiati lor. In schimb evitare totala a subiectilor care muncesc cinstit si joaca cinstit, gen Unirea Urziceni. Pe cand schimbarea de atitudine a presei ?

  55. salut
    e greu fotbalul
    trebui sa-i intelegem pe fotbalisti
    in primul rand le trebuie conditia fizica precum jamaicanului de la atletism :lol: