in Gazeta Sporturilor, Rubricand

Craiova eterna

E cazul cel mai debusolant, în faţa căruia sociologii şi-ar arde diplomele, iar psihologii ar începe să vorbească singuri.

La Craiova se poate întâmpla orice. Patronul să fie răpit de extratereştri şi complimentat până spune secretul colăceilor cu susan. În timpul unei declaraţii televizate, respectivul să-şi scoată ochelarii de soare pentru a-i lustrui grijuliu, iar sub aceştia să se afle alţi ochelari de soare. Să mute oraşul Drobeta Turnu Severin la Craiova, lăsându-şi echipa să joace în praf, doar aşa, de-al naibii. Mă aştept ca jucătorii să apară toţi pe gazon în şlapi şi costume de baie din anii ’70, din acelea lărguţe şi cu medalie la brâu, aşezându-se la plajă pe gazon, şi chiar şi în aceste condiţii să scoată un punct.

Îmi amintesc de un fost mare jucător al Ştiinţei care avea trei brăduleţi plăcut mirositori, din aceia extrem de ieftini, atârnaţi de maneta semnalizatorului din limuzina sa de 300.000 de euro. Mi-l amintesc pe Deşu, coleg de armată cu o uluitoare asemănare din punct de vedere fizic cu patronul craiovean, ciuca bătăilor într-un dormitor de 120 de oameni. Accepta resemnat orice farsă de cazarmă, de la coaserea pantalonilor până la legarea de pat, dar scotea baioneta din teacă la orice glumă despre Universitatea Craiova. Compusă din toate aceste întâmplări şi oameni, echipa nu poate fi decât eternă precum CD-ul de la oglinda retrovizoare sau ca peştele de sticlă, care, de la apariţia televizoarelor cu plasmă şi a monitoarelor LCD, înoată prin biblioteci alături de cărţile vândute odată cu ziarul.

“Tot ce e mare e de neînţeles” zice o vorbă, însă şi ce e mititel poate purta căciuliţa alb-albastră cu cozoroc a geniului. Mutarea la Turnu Severin este poate doar pasul întâi al unui plan diabolic: începerea unui lung turneu prin ţară în căutare de fani adoptivi. Dacă e aşa, metoda va avea mare succes, vă spun. Să ţii cu Craiova e o durere plăcută, un sport extrem al sentimentelor, ca şi cum ţi-ai pune inima pe tocător şi ai da la ea ca la şniţel. Cunosc oameni care suferă de această dependenţă, în principiu inşi serioşi şi echilibraţi, cu care discuţi raţional până în momentul în care Ştiinţa înscrie şi-i vezi imediat căţăraţi pe masă, cu părul vâlvoi, ochii holbaţi şi cravata lărgită la gât, rotindu-şi haina deasupra capului, ca naufragiatul la vederea unui transatlantic.

În fond, sunt oamenii cei mai de înţeles din lume. Un gol al Craiovei e o bucurie scurtă, care trebuie trăită rapid şi intens, până la venirea duşului rece.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

92 Comments

  1. Ziua buna.
    O singura nedumerire am. Si anume: exista gazon pe stadionul echipei Craiova?
    In rest am inteles tot. :)
    Fain.

  2. mmm Ar trebui sa fii fan al Craiovei ca sa vorbesti despre asta. Exemplele sunt expresive, dar pot gasi 100 mai expresive cu suporteri dinamovisti, despre care ai spus totul daca amintesti ca stadionul lor se cheama groapa, iar ei se intuleaza caini.

  3. zilnic in timpul saptamanii caut pe net un articol sau orice altceva despre Stiinta! acum ca l-am gasit, am senzatia ca l-am scris eu! uluitor, nu-mi vine sa cred ochilor ce citesc! ma regasesc total, dar cu toate astea am un zbucium launtric ce m-a facut sa nu merg la stadion, sa nu ma uit la tv , ci doar sa astept telefonul sa sune si unul din amici sa-mi spuna ca Stiinta a castigat! poate ca nu sunt suporter adevarat, dar numai eu stiu ce pot sa traiesc, ce simt atunci cand joaca Stiinta, si probabil cativa din prietenii care ma cunosc cu adevarat! e adevarat tot ce ai scris, nu ma asteptam la asa ceva din partea ta, sincer, iar acum astept un raspuns aci, pe aceeasi tema, de la R. Naum. atunci o sa-mi dau seama, probabil ca nu sunt singur! MERCI MULT PENTRU ARTICOL, ESTI INCREDIBIL!

  4. Echipa aia exista din dragostea, uneori tampa, a celor care o iubesc si o injura, si includ aici si jucatorii. Un club bunicel de divizia B are cu siguranta o organizare de 3-4 ori mai buna decat ce e la Craiova.

    Sezonul asta nu retrogradam decat daca ne salveaza Dumnezeu sau extraterestrii, insa si asa tot cu Craiova o sa tin pentru ca n-am de ales. Pana la urma, fotbalul se joaca la orice ora, chiar si la 11 dimineata.

  5. e dureros sa tii cu Craiova, dar si cand sunt performante, si probabil vor mai fi, peste ani, nimeni nu le va trai asa cum le traiesc suporterii Stiintei! Bravo Adriane, ca de obicei, te citesc cu placere, chiar daca scriu mai rar aici!

  6. Daca va mai castiga si Craiova vreun trofeu, probabil o sa vedeti o descatusare de emotii asa cum am vazut in Marsillia in urma cu doua saptamani…

  7. asa este. e greu cu craiova. tin cu ea de aproape 30 de ani. e fascnianta echipa asta, insa ca si preopinentul meu. in ultima etapa o sa astept sa ma sune cineva sa spuna ca nu am retrogradat. nu meritam sa retrogradam, cum nu meritam conducerea actuala. pacat de talentele de acolo. dupa FC arges, ar fi dramatic sa mai retrogradeze si Universitatea. Am ramane cu costly si karamianii, fara sa-i jignesc insa, isi fac meseria. dar interesul fotbalului nostru este sa nu ne moara centrele de traditie, care ne-au dat mereu jucatori.

  8. Draga Domnule Gorgescu,

    Demonstrezi inca o data ca esti cel mai mare imbarligator de vorbe actual din Romania. Asa, pe linga ar mai pute sta doar domnul Paraschivescu.
    Felicitari!!!

  9. Ca fost craiovean pana la 9 ani (“educat” corespunzator de tata – oltean, fan al Craiovei Maxima), trebuie sa iti spun ca sunt cele mai frumoase randuri despre aceasta echipa chinuita si deosebita pe care le-am citit in ultimii ani.

  10. Acum vreo 10 ani, daca nu ma insel, de la un meci cam incins pe Oblemenco, s-a pornit o zarva mare intre Brasov si Craiova. Dar juvetzii chiar nu merita asta. E o stare de spirit pre frumoasa(mai putin brutarul Mititelu, un analfabet). Unde esti tu, Corneliu stroe?

    Marcel, un brasovean

  11. Poate ca drumul spre o noua mare performanta a Craiove itrebuie sa treaca prin Liga a 2-a.Adevaratii suporteri sufera si spera.Si raman alaturi de echipa.
    Cand eram studenta,mi-am vandut cartela de masa si am facut primul drum la Craiova,pentru a trai bucuria unei victorii pe Central.A fost una din cele mai
    frumoase zile din viata mea.Vreau sa vad un meci de Liga Campionilor acolo.

  12. Draga Adrian,

    Nu ca nu ar fi Romanica noastra plina de mostre si de material didactic pentru aricolele tale, super faine, trebuie sa recunosc inca o data, dar daca o data intri in pana de subicte (slabe sperantze), gindeste-te la cazul ultra super timpi, cazut in fabulos al super echipei de handbal fete create de Florescu la Brasov, peste care peste nici doi ani au trecut toate turmele lumii. Halucinant? Asa zic si eu

  13. Problema Craiovei e aceeasi ca a tuturor echipelor “de traditie” din Romania: oricat de talentati le-ar fi fotbalistii, profesionisti ca pe vremea cand amatorismul era regula (anii ’70-’80) nu vor fi niciodata.

    Nu exista comparatii intre Lung Jr si tatal sau. La fel cum Barboianu nu va fi niciodata Negrila, Gaman nu va fi niciodata Stefanescu, Balace niciodata Ungureanu, Gangioveanu niciodata Balaci, Costea niciodata Oblemenco sau Cartu.

  14. AG

    Cred ca cel care zambea era alt lol, eu zambesc mai mult asa: :D Nicio problema in legatura cu cenzura respectiva.

  15. Cel mai bine a spus-o Bumbescu intr-un interviu, intrebat despre faima sa de “rupator”. A raspuns simplu: “Eram dur, dar nu am rupt niciodata vreu picior unui adversar. Astia de azi joaca precum niste domnisoare”. Nu stiu ce mancau oamenii aia acum 30 de ani, dar nu-mi amintesc sa fi auzit de ligamente rupte, de contracturi musculare, de capete sparte.

  16. pentru balaci,central arhiplin,negoro cu stingul in vinclu,costica’il capitano’ stefanescu,tudor gheorghe,slalomurile lui cami la firenze contra lui passarela si bertoni,zoli crisan driblind si simulind mai rau ca lacatus,sabi domozina accentuind l-ul nu o-ul din ‘gol’,donose(ce jucator!),ticleanu orb,tot la firenze,etc etc,cam toti am iubit craiova…toti am iubit fotbalul jucat cu inima…ce e acum?iti zic eu ce e acum.ma uit la tv si il vad pe samuila(eu atita incompetenta n-am vazut de la ilie dobre),naum,gradinescu,sabau,eduard noname,niste nimeni care cind clanul becali,nasu,mitica vor disparea,it looks like pretty soon,vor muri de foame sper.

  17. Adevarul e ca n-am sa uit niciodata televizorul ‘alb-negru’ Temp la care am vazut acel 2-0 fantastic al Craiovei cu Bordeaux. Parca s-a intimplat in urma cu cincizeci de ani.

  18. @the_kop

    Eu doar am reprodus ce a zis omul. Eu nu-mi aduc aminte de episod, dar daca tu zici, te cred.

  19. sper sa nu retrogradeze Craiova, e un rau necesar!! :P, ceea ce este trist despre echipa asta este ca se vorbeste numai la trecut, cat despre comparatia cu “Craiova maxima” mi se pare aiurea,era alta organizare social-economic-politica si un alt tip de abordare a fotbalului
    personal cred ca aceea echipa a Craiovei din ’80 ar fi avut mari dificultati de exprimare in Europa de azi, dar este doar o parere de a mea, una subiectiva :D

  20. un manifest scris bine!intelegem ca fanii sunt necajiti.dar ce ar spune sociologii si psihologii de Hertha Berlin care un an se bate la titlu iar in urmatorul retrogradeaza?!Craiova (echipa de fotbal),doar se zbate in mediocritate.Ca tot fotbalul romanesc.ii tinem pumnii,dar ne cam dor de cand ii tot avem inclestati!Hai “U”!

  21. MA DOARE INIMA!RAU DE TOT!DAR NICI O PROBLEMA CA MI TRECE IMEDIAT-IUBESC STIINTA, HAI UNIVERSITATEA CRAIOVA!SUNA CINEVA LA 112?

  22. Draga adipunker, in ziua de azi si bayern-ul de atunci sau cum sa mai zic., kaiserslautern-ul de atunci ar fi parut ca chaplin pe linga jim carrey, par example… nu prea poti sa compari…. dar, sincer, era mai multa poezie si mai multa frumusete pa vremea aia…

  23. the_kop
    Aha, deci dumneavoastra traiti in Romania … Nu stiu de ce aveam impresia ca sunteti in afara granitelor si v-ati instalat ceva antena de receptionat gesepeteveii, iar atunci sunteti un om cu multa toleranta la stress :)

  24. corectorul
    Fiti serios! Fanii Stiintei au trecut prin chestii mai dure. Succesiunea Netoiu – Staicu – Mititelu va spune ceva? Pai, e cam ca ajungerea in Liga a treia, dpdv al consumului nervos.

  25. marcel
    da, era mai frumos,nu te contrazic,”profesionalizarea” fotbalului i-a ucis spiritul,dar parca apelam prea des la cele 3 mari repere ale fotbalului romanesc:craiova maxima,steaua ’86 si generatia de tabla ’94, asta poate fi o supermotivare pt tineri dar si o presiune in plus

  26. sint in anglia de 13 ani,adi…sint dinamovist de 30…am fost cu inter in gropitza fugind de la scoala,hamburg,aston villa,dukla praga,the mighty LFC pe ploaie si inca sute de meciuri…eram copil si simteam ca furam…tin minte cu progresul cind tichigiu(ala cu spatele pe republicii) ii dadea mingi pe tava lui tevi…stiu cum ne percepe lumea,pe buna dreptate…mi-a placut enorm ‘stiinta’ aia glorioasa,era intr-un fel si o rebeliune anticeausista in nebunia lor…i’m old school adi,zeppelin,doors,iubesc dinamo,mi-a placut enorm ‘stin-ta’ cu un singur i,ii urasc,am imbatrinit ,pe samuila,gradinescu,naum.i do apologise.

  27. “În fond, sunt oamenii cei mai de înţeles din lume. Un gol al Craiovei e o bucurie scurtă, care trebuie trăită rapid şi intens, până la venirea duşului rece.” – E frumusetea emotiilor sincere

    Noi suntem ultimii naivi din fotbal. Mai arata’mi tu neam pe lume care dupa 1-0 chinuite cu Vaslui si Rapid se uita cu coada ochiului catre locurile de Europa League; de fiecare data cand Stiinta leaga 3 victorii consecutive ne batem la campionat;daca ne salvam, la anu’ luam titlul; daca picam, dureaza doi ani sa’l luam; dupa orice oricate infrangeri si umilinte, dintr’o floare amarata innebunesc salcamii; daca o raza trece de nori, noi iti dam ochelari de eclipsa, o sa’ti trebuiasca; poate e din cauza ca de bucurie rar avuram parte; da’ stim sa visam

  28. daca schimbam ceva nume de persoane si locuri,articolul s-ar potrivi si stelei.si lui dinamo.si colaceii de susan inlocuiti cu casul si urda.sau cu butelia.sint doar un suporter trist,si,din pacate,fara vreo speranta.niciodata nu vom mai fi ce-am fost.

  29. Ma nascui la Rm. Valcea. Tin cu echipa asta de cand aflai de fotbal ….nu am de ales. Si cand vad ce i se intampla Craiovei ….ma simt umilit. Am promis ca dupa returul campionatului trecut sa nu ma mai uit , sa nu-mi mai pese…..e peste putinta mea.Hai Craiova, Doamne ajuta

  30. Cred ca o solutie ar fi ca Univ. Craiova sa se transofrme in societatedeschisa(pe actiuni) iar actionarii safe suporterii si managementul sa fie ales prin vot..CA, AGA. Sunt convins ca am duce-o mai bine mai ales daca ar fi manaferi striani de mocirla din campionatul intern

  31. Am o sora in Italia care dupa cite un meci al Craiovei pierdut in min 93 ma suna plingind.Femeie serioasa cu copii si un sot italian care o priveste timp,neintelegind nimic.E greu de inteles o stare de spirit,un fel de a fi alb albasrtru.De citeva zile nu ne sta capul decit la calcule,de unde luam un punct,cine mai are galbene,cine nu joaca..Oameni seriosi cu afacer,i cu responsabilitati,dar si cu o enorma bucurie in suflet:Stiinta

  32. Ia-i vazut pe cei de la Napoli cat de mult tin cu echipa lor desi a fost chiar mai inconstanta decat Craiova? Am trait intr-o atmosfera frumoasa, am crescut in ea si fotbalul din Craiova e un fel de religie pentru noi. Parca pana la urma merita tot chinul asta pentru o victorie frumoasa dupa care fii euforic toata saptamana.

  33. Ce blestem pe suporterii de astazi ai “U”:sa fie contemporani cu Mititelu si sa stii ca nu vei scapa de acesta ca patron cat timp va trai !

  34. Pe langa CD-uri la oglinda si pesti de sticla, ai uitat de servetelul de pe televizor si bibelourile din “servanta”. Din pacate, eu sunt dintre cei care sar pe masa, cu toate ca, dupa fiecare meci, jur ca nu ma mai intereseaza ce se-ntampla cu echipa.

  35. Asa ia fost scris echipei asteia, sa fie continuu subminata din interior. Chiar si Craiova Maxima a fost distrusa incepand din vestiar si terminand in biroul secretarului de partid. Acum, corabia e scufundata de un Mititel. Asa cum si Romania e scufundata tot de un om mic. Oameni d’astia ar trebui scosi in strada, impuscati iute si filmuletul postat pe youtube. Dar sa nu ne facem iluzii, in locul lor ar veni altii la fel de netrebnici precum predecesorii lor. E ca un blestem, dar avem conducatorii pe care-i meritam, deci e numai vina noastra.
    Forza Stiinta! Hai, poate ne salveaza o minune Dumnezeiasca si scapam de retrogradare!

    Am si un cosmar: picam de pe locul 15 (Urziceniul se va preda fara nici o jena la Iasi), si ramanem in Liga 1 doar din cauza ca nu isi primeste cineva licenta. Aia cred ca ar fi umilinta suprema, si chiar ca nu as mai putea sa tin cu echipa asta!

    Felicitari pentru articol man. E genial, ca de obicei.

  36. Esti funny, domnule. Esti uneori foarte departe, uneori mult prea aproape de realitate, dar mi-ai smuls un ras.

  37. staţi liniştiţi,că nu picaţi nu staţi la mâna urzicenilor care vă aduceţi bine aminte cât de corect şi-au apărat şansele cu steaua anul trecut ne mai punând osul.
    rămâneţi măcar voi că de noi adică f.c argeş sa ales praful şi pulberea.
    noi avem meciurile noastre cu silvania,covaci şi prin cupă cu titu nu aşi dori să dau de craiova şi prin b.
    baftă tuturor suporterilor.

  38. De o mie de ori mi-am promis ca nu o sa ma mai intereseze echipa asta. Problema e ca nu pot … Probabil o sa tn cu ei si in B si in C pana la desfiintare probabil … cu Mititelu la conducere din pacate nu suntem departe. FORTZA CRAIOVA. Sper sa nu retrogradam desi sunt doar sperante mici … Apropo, frumos articolul Domnule Georgescu. Felicitari!

  39. Tocmai acest lucru nu-l intelegeti voi , jurnalistii .. cum dreaqu sa tii cu o echipa ca Stiinta . Uite asa .. Candva am ales sa fac smotru 6 ore pe o nava militare decat sa tip “Jos Stiinta” . Asa de-al dreaqu .. Vor veni si vremuri mai bune odata cu revenirea pe Ion Oblemenco si cu instalarea unui antrenor bun Hai Stiinta!

  40. Tare:) Sper ca te-ai apucat sa pregatesti un articol si despre Steaua@Buzau :)) Mie mi se par fascinante multe echipe, e drept cei de la Craiova sint cei mai imprevizibili. Dinamo tine aproape la schimbarea starilor de la fericire si multumire la nervi si dezamagiri.

  41. ce se intampla la Craiova e infinit mai putin grav decat in Ghencea. Doar pentru ca, temporar, Mititelu isi bate joc de o echipa de fotbal e rau. Dar la Steaua, un interlop al carui loc e la puscarie a vandut puiul CCE si si-a batut joc de toate legendele. De oier trebuie scris, nu de mica U Craiova. Dar tu scrii si de biliard, ce mai conteaza o treaba insignifianta in plus sau in minus ce se scurge din stilou?

  42. lăsaţi pe steaua şi dinamo că lea venit scadenţa,asta nu i nimic am şi eu o întrebare echipele astea când vor retrograda şi le în b?
    bravo craiovei că ia băgat pe dinamo în b la baschet.

  43. Ma regasesc intrutotul in descrierea ta referitoare la fanii Craiovei. Felicitari pentru articol, ai zugravit perfect situatia!

  44. stiinta la severin,steluta la buzau,splendoare in iarba in cimpii virgine,neprihanite…ma uit la televiziuni romanesti nostalgic fiind si ce vad?duplicitate,minciuna,golani,infractori,lasitate,lene,mafie…calitati decisive in existenta bimilenara a acestui popor glorios…daca eram coiosi erau 3 tari aici.ne omorau americanii ca pe sirbi.moldavia,transilvanya,raggazo-enii si ca o extensie,republica populara oltenia.ne e bine asa.bem o bere,halim un mic si ne amintim de voleul lui sorinaccio cu betis.

  45. Superb articolul. Sunt unul dintre cei care merge in galerie desi 14 ore pe zi sunt imbracat in costum. Nu injur echipa nu injur patronul. Doar ii incurajez ca sa impinga acea “bila” in plasa. ma doare cand dau dovada de neprofesinalism cum ma doare cand suntem invinsi dar ma bucur ca am cu cine sa tin si pentru cine sa ma dedic. Cand este meci al craiovei si nu pot sa fiu pe stadion nu am stare pe fotoliu….iar daca nu il pot urmari deloc simt ca se rupe inima in mine. Exact ca “fratele” Deşu, sunt pasiv la orice imi faci…dar nu jigni echipa. Sezonul trecut nu am vorbit cu nimeni 3 zile dupa ce ne-a invins vasluiul si am pierdut sansa sa mergem in europa. Consider ca pentru suporteri, pentru atmosfera, pentru suferinta, meritam sa vedem europa si in oltenia sa calce fotbalisti pe care ii vedem la televizor.
    in speranta ca la anul o sa vorbit tot din liga I, urez bafta baietilor si terenul sa se incline spre poarta galatenilor.
    HAI UNIVERSITATEA

  46. Ce se intampla cu Craiova mea?
    Imi aduc aminte de perioada frumoasa in care la ora 7:20 stateam cu urechea lipita de aparatul de radio sa ascult emisiunea de stiru a lui Octavian Vintila, doar, doar o spune ceva de echipa mea de suflet. Si au trecut 30 de ani de atunci. A trecut timpul, am plecat din tara si locuiesc de ceva timp la Londra. Chiar langa stadionul West Ham United. Dar inima mea ma duce tot catre Craiova mea. Ce s-a intamplat cu aceasta stare de spirit?
    Imi place fotbalul, respect toate echipele romanesti insa in acelasi timp cred ca cine nu a vazut sau simtit ce inseamna sa fi suporter al Craiovei nu a gustat inca din aroma pasiunii, si trairilor pana la extrem.
    De multe ori ma inchipuiesc ca merg in West Ham ca sa vad un duel de cupa europeana iar vizitatoarea este chiar echipa mea. Campioana unei mari iubiri……

  47. Superb articolul! Cand l-am citit, simteam de parca ma descria cineva care ma cunoaste de ani de zile. Ani de zile m-am intrebat daca sunt cumva masochist sa tin cu echipa asta, dar e un sentiment, o stare de spirit inexplicabila.
    Cateodata ma bucur ca nu toti tin cu Stiinta, pentru ca nu toata lumea e capabila sa iubeasca aceasta echipa…ma face sa ma simt mai special.

  48. ca sa ne fie bine trebuie sa ne fie rau first…dar dureaza cam demult asta.in rest, stiinta for ever.

  49. de obicei nu scriu pe bloguri, dar acum chiar trebuie sa ma exprim… foarte bun articolul, exact cum au mai spus si cei dinaintea mea… ma regasesc in ce ai scris. tin cu craiova de mic si ai perfecta dreptate in ce zici. dupa parerea mea, problema este ca nu doar la craiova sunt sentimente din acestea contradictorii(adik tii cu echipa, dar in acelasi timp ti-e scarba), eu zic k si la steaua, dinamo.. chiar timisoara sau rapid.. e aceeasi situatie… ceaa ce cred k e destul de trist…

  50. Un derby pe Oblemenco nu se uita niciodata, sunt mandru sa ma numar printre suporterii Universitatii Craiova. Indiferent de ce se intampla IUBIM STIINTA

  51. Niciodata Universitatea Craiova nu a fost doar o simpla echipa de fotbal…E foarte greu sa spun ce e in sufletul meu…, probabil putine lucruri ma afecteaza si ma fac sa sufar asa cum se intampla dupa o infrangere a Stiintei…Adrian Paunescu frumos spunea ” Cei ce iubeau libertatea tineau cu U Craiova in vremea comunismului”, ra ”eliberarea de teama este cea mai mare libertate” J F Kenedy…dragostea si pasiunea unui suporter al Universitatii este foarte puternica si greu de inteles…, daca D-zeu va vrea ca din nou Stiinta sa ia titlul la un moment dat , niciodata nu s-a mai vazut in Romania asa ceva…va fi o imensa descatusare de energii…milioane de oameni pe strazi ca si cum Marsseile , Napoli sau Boca Juniors ar fi castigat titlul….Doamne ajuta-ne….

  52. Taaarrreee!!!!!!!Atat articolul cat shi comentariile.Le-am citit pe toate shi nu imi vine sa cred catzi oameni au aceleashi sentimente shi trairi legate de aceasta echipa ca shi mine.Probabil asta ne uneshte shi ne ajuta sa credem ca vom fi iarashi CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI! FORTZA STINTZA!

  53. Problema e ca de 20 de ani suntem doar “Campioana unei mari iubiri” pentru ca doar iubirea a fost singurul lucru pe care l-a mai avut si inca-l are echipa asta.
    Mi-as dorii sa mai fim iarasi Craiova Maxima, deoarece “Campioana unei mari iubiri” va fi mereu.

    Ai plecat la Severin
    Ti-am promis c-o sa venim.
    PLEACA !!! PLEACA BURTARE !!! PLEACA !!!

  54. stii… acum vreo 2-3 ani mai zicea si Lutu ceva asemanator! cum e in firea noastra sa iubim si sa suferim in acelasi timp, dar nu putem altfel! E Stiinta!
    altfel, ce sa zic… toate se rezolva, toate trec, toate pin’ la Stiinta!
    asa e cum ai scris! cand aud de o iubire alb-albastra, de studentii din Banie…. tremura carnea pe mine si creste sufletu’n mine! mah! innebunesc de cata intensitate de sentimente se degaja! pur si simplu ma ia capu’!
    asa suntem toti! pnm! olteni!
    mi-au dat lacrimile cand am citit blogu’! bine k m’aii redus cu picioarele pe pamant … cu rautatea aoia de la final! mai e si adevarata!
    nici nu srii cum sa te doara sufletu’ din rarunki… pt o ekipa de fotbal!
    da’… e STIINTA!

  55. ieri am avut marea revelatie.the little man,mititelu,a zis ca stiinta e atacata de toti pentru ca s-a rupt de fratii becali.il iubesc pentru asta.next question.la egalitate de puncte,cine cade?daca e pandurii,cad ei.daca e poli iasi,cadem noi.pronostic sigur:poli iasi-urziceni 1-0.daca as fi dorinel as baga old boys sau echipa de juniori,hai dorinele,blatuieste sa scapam de blaturi.

  56. Citind articolul si mai apoi comentariile avusei si eu ,dupa multi ani o stare de bine.Daca dupa toate ce ne-a fost dat sa induram , simtim astfel…e bine,inseamna ca suntem nealterati , neatinsi de raul facut de panaramele astea care s-au aciuat pe langa echipa noastra.As incheia spunand ca eschipa n-o sa fie niciodata a lor,e a noastra,a celor ce simtim astfel .

  57. Am vrut sa scriu ceva aici de Craiova, echipa mea, fosta … actuala … dracu’ mai stie. De la meciul cu Vaslui de anul trecut mi-am autoimpus sa nu mai vad nici un meci intreg al lor. Scorul de fiecare data am vrut sa il aflu. Poate ca daca Mititelul nostru isi propunea sa retrogradam, luam titlul … cred asta cu tarie, macar ca sa exprim managemnetul din capul lui plin de MUSTAR!
    Ma simt ca dupa o zi de plans cand ma gandesc la Universitatea Craiova. Sunt fara de energie, am obosit sa mai tin cu ei si totusi, acum cateva luni Craiova mea ii calca in picioare pe Dinamo si juca cel mai frumos fotbal din Romania …

  58. cine tine cu craiova e bolnav.are o boala incurabila care trece doar la 2 metri sub pamant.in zadar incerc sa ma las dupa fiecare infrangere dar la meciul urmator sunt iarasi in fata televizorului chinuit ,chircit,cu pumni stransi.recunosc sunt si eu bolnav ,dar de o boala frumoasa ,o boala alb albastra cu care am fost indoctrinat si cu care voi molipsi si eu la randul meu multe persoane.

  59. tin cu craiova de cand sunt mic. chiar si aici in Toronto, la mii de mile distanta, nu ma pot dezlipi de iubirea pt aceasta echipa. ma regasesc in multe din frazele articolului. accept orice, pana la U Craiova. cand vine vorba de aceasta echipa, tremura carnea pe mine, sunt total si iremediabil bolnav de acest virus, al iubirii alb-albastre. e amuzant cu prietenii astia ai mei canadieni, ca totul pare normal, pana cand incepe meciul si intru in transa, mi-au zis ca parca sunt posedat de diavol :) dar toate suferintele prin care trecem, vor fi rasplatite odata, sunt convins ca este scris sa ne bucuram de un titlu la craiova. si atunci veti vedea ce inseamna aceasta echipa in romania. vor fi stiri despre noi in toate agentiile de presa. totul este sa nu ne pierdem credinta. sa nu renuntam la vis. HAI CRAIOVA!!

  60. Bravo Adrian…ai scris exact cum simtim toti cei care iubim Stiinta. nu i-am injurat niciodata, nici pe ei, nici pe patron….m-am multumit cu bucuria data de inscrierea unui gol……exact cum ai scris tu…..si ca sa vorbim de lucruri mai recente…ce goluri mai fruoase sunt cele date de Costea din foarfeca lu Dinamo, Iliev si Piturca cu calcaiul Timisoarea si, respeciv CFR-ului….cum sa nu te bucuri la golurile astea……Hai Stiinta!…..sunt mandru ca sunt oltean!

  61. Un cantec din copilarie: “cine tine cu Craiova/ sa-l muste sarpele cobra/ si pe strazi sa-l calce mobra/ sa-l apuce-un dor si-un junghi/ ca pe balaci la genunchi…” etc. Ne-au ajuns blestemele de pe vremea aia, vericule!
    Adriane Georgescule, multumesc pentru acest articol – in care, la urma urmei, ai scris doar adevarul! – si pentru incurajarile adresate suporterilor olteni.

  62. M-a uns la suflet articolul.
    Intotdeauna a fost, este si va fi echipa cea mai iubita din Romania, desi cateodata da cu “bata in balta”. Dar poate chiar asta o face sa fie atat de iubita..nu stiu..

  63. Multumesc frumos pentru articolul asta intr-adevar superb.Asa suntem multi, e adevarat.Mai acceptam glume, dar nu te lua de Stiinta ca iau foc imediat…Si in Afghanistan stau in fiecare saptamana cu sufletul la gura sa vad ce face echipa mea, care mi-a alinat multe dureri, m-a facut sa uit de multe necazuri….iar cand batea echipa din Bucuresti, explodam de fericire, eu si toti suporterii echipei asteia frumoase.Bine ca scaparam.Acum speram…din nou….poate campionatul viitorul va fi campionatul ala pe care-l asteptam cu totii.Mititelule, du vere echipa la Craiova, acolo e casa echipei. acolo e atmosfera care inspaimanta campioni mondiali pe vremuri…Forza STIINTA pana la moarte si dincolo de ea.

  64. echipa asta e speciala
    sper sa nu mor inainte de a o vedea din nou printre cele mai bune
    bravo pt articol. aproape ca mi/au dat lacrimile. oricum am scapat

  65. Am reusit, Dumnezeu nu ne-a lasat si trebuie sa reincepem lupta de la 0, sa tratam fiecare meci ca o finala ,ca azi apoi vor venir si rezultatele, va veni si ziua noastra dar avem nevoie de profesionalism si seriozitate.
    E bine ca a venit Reghe caci el aduce pe cel cu bani, avem nevoie d eun investitor desptept caci cu Stiinta nu e numai pasiune dar iti faci si reclama, sint oameni care sufera in toata tara pt. Stiinta , de -abia cind vom cistiga ceva isi vor da sema dusmanii de puterea noastra, adica suporterii si cit de iubiota e Stiinta. Deocamdata sintem in coma de 20 de ani, ne vom reveni ca avem trupa cea mai tinara, trebuie rabdare si munca, seriozitate ca talent este,sa lasam mistorile deoparte si ca jucatori sa joace serios, asa cum noi suferim sa sufere si ei, nu avem nevoie de mercenari ci de fotbalisti care sa joace si cu inima pt ce a fost este si va fi Stiinta.Craiova nu a facut compromisuri cu nimeni, de aceea e unde este ca nu a jucat la vinzari, poate doar la cel cu cfr , sa fi fost ceva dar nu se stie, oamenii mai au nevoie si de bani dat sint in stare sa ne imbolnaveasca de nervi . Solutia e societate pe actiuni si daca fiecare da 10 ron pe luna vom avea bani de echipa si vor disparea suspiciunile. Va veni si vremea noastra, avem nevoie d eun antrenor ca Piti, am vazut ca fiul lui e mai serios si stie fotbal dar trebuie rabdare, nu trebuie injurati ci incuajati ca niste copii, sa le explcam ca ne-am da viata pt ei si sa se gindeasca ca vor face fericiti in jur de 2 milioane de oameni pe putin!
    Bafta Stiinta si la anul prevad cel putin EL sau de ce nu titlul, totul e sa speram si sa jucam fotbal sa nu l tradam !!

  66. CEVA I-MI SPUNEA CA VOM CISTIGA MECIUL CU OTELUL, DAR NU STIU CINE A FOST ALA ….)DACA CRAIOVA RETROGRADA CRED CA ARUNCAM PE GEAM TV.SI MA UITAM CUM 1000 DE EUROI SAU FACUT PRAF INTR-O SECUNDA.. BVO TUTUROR, FORTZA CRAIOVA SI SPER CA LA ANUL SA FIM MULT MAI LINISTITI.VACANTA PLACUTA VA DORESC ..)

  67. Este pacat sa ajungi intr-o astfel de situatie,nu m-ar fi mirat sa si retrogradam iar vina i se datoreaza suta la suta lu` Mititelu,el a taiat si a spanzurat,dar si a jucatorilor care cica sunt profesionisti insa de alergat dupa minge,pauza…Frumos articolul si adaug: va trece mult timp pana cand vom ajunge sa obtinem o performanta adevarata,ani de zile…
    Poate numai o conjunctura superfavorabila va face sa obtinem asta mai devreme.
    Craiovei ii trebuie un antrenor aprig,dur si cred ca Piturca ar fi perfect pentru bashinosii de jucatori care se cred vedetele lu` Peshte…
    Cu toate astea nu mi se pare normal ca echipa sa joace in continuare la Severin pentru ca locul ei este pe Ion Oblemenco…Cei care vor iubi Universitatea in continuare vor veni si de la capatul lumii sa vada un meci de cupa europeana la Craiova.
    In alta ordine de idei,intreaga echipa trebuie sa demonstreze total angajament si profesionalism in acest sport,altfel cum sa ceri ca suporterii sa vina in numar mare la stadion sa vada lipsa crasa de profesionalism si de angajament?

  68. E greu de priceput mintea oltenilor. De multe ori trebuie sa treaca muntii ca sa o poata pricepe si ei. Un lucru este clar: daca nu stai bine cu inima, n-are rost sa tii cu Stiinta

  69. De cate ori mi am impus sa nu mai ma uit la meciuri dupa infrangeri dureroase, of de cate ori….Dar nu pot, nu pot sa renunt la zambet si durerea de a fi oltean adevarat…Dupa meciul cu Cfr. Cluj imi venea sa plang, sa injur pe toti, nu mi venea a crede ce se intampla, eram naucit de toata desfasurarea meciului…. trebuie sa fi sadomasochist sa tii cu Craiova, e un sport extrem care face viata mai frumoasa , mai palpitanta. CHIAR DACA O SA PAR PENIBIL SI O SA FIU INTELES CA UN VISATOR….. SUNT SIGUR CA LA ANU STIINTA O SA NE FACA O MARE BUCURIE, CHIAR CRED.

  70. Stiinta e frumusete, durere, mandrie, fericire, deznadejde!
    Sunt fan al Craiovei de vreo treizecisicinci de ani si trebuie sa recunosc ca trebuie sa stai bine cu inima ca sa rezisti.
    Cel mai greu e atunci cand pustiul meu de opt ani ma intreaba plangand dupa o infrangere : ” Tati, de ce tinem noi cu Craiova?”

    Aricolul tau m-a facut fericit si totodata m-a facut sa ma simt razbunat ca sunt fanul Craiovei.
    Iti multumesc , Adrian Georgescu !